Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

0

06 зош №1

Офіційний веб-сайт Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

Чопський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 – наша рідна школа, в якій проходять найкращі роки мешканців маленького та чудового містечка Чоп. Історія нашої школи розпочалася в далекому 1945 році. Тоді вона мала статус залізничної неповної середньої школи №23 станції Чоп Львівської залізниці. Першим директором була Марченко Фаїна Миколаївна. Після неї на посаді директора працювали Саутін В.Ф., Колесник П.І., Марченко Н.Г., Сентипак Й.Й. Навчання у школі проводилося угорською та російською мовами.
З 11 вересня 1952 року школу очолив Кадар Степан Васильович. Він займав посаду директора до 1982 року. Степан Васильович був директор від Бога. Красивий, інтелігентний, розуміючий. Його поважали батьки, вчителі, учні. У 1953 році школа отримала статус середньої, а в 1960 році школа перейшла у підпорядкування відділу освіти Ужгородського району і отримала назву СШ № 1.
З 1982 року по 1985 рік директором школи була Теребіна Тетяна Петрівна – людина принципова, вимоглива, розумна.
А потім на цілих 17 років з 1985 року по 2002 рік посаду директора школи займав Марухнич Борис Іванович, який із розумінням ставився до проблем як вчителів, так і учнів. Борис Іванович почав із вчителя музики, але любов до школи, до своєї роботи дала йому змогу стати на чолі педагогічного та учнівського колективів.
З 2002 року школу очолює Цар Галина Василівна. Під її керівництвом відбулися значні зрушення в питанні благоустрою школи. Відновлено безкоштовне харчування для дітей пільгових категорій. Учителі та учні школи завжди знаходили підтримку в лиці свого мудрого директора. Школа завжди пишалась своїми традиціями. На протязі багатьох років ЗОШ № 1 була базовою з питань фізичного, військово-патріотичного та естетичного виховання.
1960-1980 роки запам’яталися спортивними досягнення. Учитель фізичної культури Ляльо Микола Івановичвивів вивів спортивне життя школи на рівень кращої в Ужгородському районі та Закарпатській області. У 1965 році команда дівчат-волейболісток стала призером першості України з волейболу.
З 1976 року в школі почала свою роботу піонерська прикордонна застава ім. Івана Стрельникова. Кожний рік прикордонники й учні школи проводили змагання з військово-спортивної гри «Зарниця». У 1983 році Чопські зарничники здобули перемогу в УП республіканському фіналі всесоюзної гри «Зарниця», що проходив в місті Рівне. Загін також приймав участь у змаганнях в Москві. Керівник загону Дей Леонід Лукіч. Традиції зарничників дотепер продовжують юні друзі прикордонників, що займаються у гуртку «Зелені берети» під керівництвом Станкул Олександра Івановича.
Більш 30 років у школі проводиться конкурс художньої самодіяльності. Учні з задоволенням готують виступи по таким номінаціям: художнє читання, інсценування, пісня та танець.
Уже 21 рік під керівництвом вчителя Станкул Ольги Василівни випускається шкільна настінна газета «Нафаня». Редакторами газети в різні роки були: Павлова Анна, Кашуба Тетяна, Артюхіна Олександра, Цар Ольга, Соліган Інга. Газета «Нафаня» бере участь у Всеукраїнському національному конкурсі шкільних газет, в якому вже кілька разів ставала найкращою.
Учні та вчителі школи беруть участь у загальноміських заходах із вшанування пам’яті жертв Голодомору, Чорнобильської катастрофи, святкування Різдвяних свят, участь у мітингу до Дня Перемоги та інше. У школі завжди працювали вчителі, віддані своїй справі. Марухнич Борис Іванович в 1988 році був делегатом Всесоюзного з’їзду працівників народної освітив Москві.
Лапіній Валентині Всеволодівні в 1982 році було присвоєно звання «Відмінник народної освіти», а в 1985 – нагороджено Почесною грамотою Президіума Верховної Ради УРСР.
Ми пишаємось і досягненнями своїх учнів. Більшість випускників школи успішно продовжують навчання у вищих навчальних закладах, працюють в різних сферах діяльності України.
Гордістю нашої школи є тепер вже випускниця 2004 року – Штефанець Марія, випускниця Київського Славістичного університету, яка у 2003 році перемогла у Всеукраїнському конкурсі знавців англійської мови і була запрошена на рік до Америки за програмою обміну «Американська рада». В Америці Марія була удостоєна срібної нагороди президента Дж. Буша за безкоштовне навчання бідних дітей англійської мови.
Артюхіна Олександра, випускниця школи 2008 року, за підсумками 2011 року увійшла в п’ятірку найкращих студентів-журналістів України.
Сьогодні Чопська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Чопської міської ради Закарпатської області – школа з української мовою навчання. Вона розміщена у триповерховому будинку по вулиці Шкільній, 12. У 2015-2016 навчальному році у школі навчається 649 учнів у 25 класах.
Нині школу очолює Демчик Євгенія Іванівна. Євгенія Іванівна на цій посаді десятий  рік. Починала вона з учительки початкових класів, потім стала викладати історію в старших класах, наступна сходинка – завуч школи, а з березня 2006 року Євгенія Іванівна очолила педколектив. Заступником директора з навчально-виховної роботи працює Сас Іванна Іванівна, а заступник директора з виховної роботи – Кметик Тетяна Миколаївна.
Педагогічний колектив складається з 54 вчителів. У школі 8 вчителів-методистів, 18 старших вчителів, 31 вчитель вищої категорії, 5 вчителів першої категорії, 2 вчителя другої категорії, 2 вчителя-спеціаліста, 2 вчителя молодшого-спеціаліста, 2 бібліотекарі. Школа має всі необхідні профільні кабінети, спортзал, їдальню. За останні роки значно покращився естетичний вигляд класних приміщень, коридору, зміцнилася матеріально-навчальна база.
Школі вже 70 років і життя продовжується. І ще багато випускників школи будуть із гордістю говорити: «Ми вчилися в Чопській школі № 1!»

Відповідно до рішення 3 сесії восьмого скликання від 2 березня 2021 року №18 “Про перейменування закладів освіти Чопської міської ради Ужгородського району Закарпатської області та затвердження їх Статутів у новій редакції” ЗОШ перейменовано на Чопський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Чопської міської ради Ужгородського району Закарпатської області.

Статут Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

Директор: Демчик Євгенія Іванівна
Адреса: м.Чоп, вул.Шкільна, 12
тел. 71-11-62, 71-14-34