Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Соловка відсвяткувала День села (ФОТО)

0

Відповідно до Статуту Чопської міської територіальної громади протягом серпня-вересня населені пункти нашої МТГ відзначають свої свята. І Соловка стала стала першою в цьому списку, відзначивши День села учора, 15 серпня. Захід “Зберемо воєдино всю нашу родину” розпочався з поїздки до географічного центру Європи. У сільському музеї відбулася презентація етнографічної виставки, після чого — богослужіння, виступ групи “Кредо”, покладання вінків на цвинтарі до пам’ятників І і ІІ Світових воєн.

Цього дня мешканців і гостей Соловки радували своїми виступами артисти комунального закладу “Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади” та СБК-філій: хореографічний ансамбль “Ритми” (керівник Тиберій Сабов) та чоловічий ансамбль “Бетяри” (керівник Петро Сані) Есенського СБК-філії, вокальний ансамбль “Мелодія” (завідувач Ірина Дагулич) та вокалісти Петро Шалата та Ірина Дагулич Соломонівського СБК-філії, угорські народні пісні прозвучали у виконанні вокального ансамблю “Кикнефеледж” Тисаашванського СБК-філії (завідувач Тімеа Бегела). Завершили програму на позитивній ноті солістка Анна Павлечко та вокальний ансамбль “Талісман” (керівник Віра Сентипал).

Також проводився розіграш лотереї, змагання з традиційного лазіння по дерев’яному стовпу, а для дітей працювали дитячі атракціони.

Закінчилося святкування виступом гурту “Стерео”.