Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

До уваги мешканців Чопської міської територіальної громади

0

З початку 2022 року непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, отримають унікальну можливість розпочати нове життя. Держава пропонує їм отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання. Допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (станом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання). Допомога є безвідсотковою та поворотною – її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Але сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Детальний опис механізму надання допомоги міститься за посиланням.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, звертається до центру зайнятості, де вона зареєстрована як безробітна (за зареєстрованим місцем свого проживання або місцем проживання).

З 2016 по 2019 рік на тих самих умовах у трьох областях України – Харківській, Полтавській та Львівській – проходив пілотний проєкт, який отримав назву «Рука допомоги». Він був реалізований Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку у рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».