Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація про додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, які діятимуть на території Чопської МТГ

0

Відповідно до статті 5 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статей 75 і 76 Кодексу цивільного захисту України, Положення про єдину державну систему цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11, Плану реагування на надзвичайні ситуації державного рівня, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 № 223, постанови Кабінету Міністрів України 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» 9 (зі змінами – остання 07.04.2021 постановою КМУ № 310), рішення  Державної комісії ТЕБ та НС від 10.04.2021 Протокол №18, рішення планового засідання регіональної комісії ТЕБ та НС Закарпатської області від 12.04.2021 року Протокол № 10, рішення Ужгородської районної комісії ТЕБ та НС від 12.04.21 Протокол № 5, рішення комісії з питань ТЕБ та НС Чопської міської територіальної громади від 09.04.2021 року (протокол № 4),  розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території  Чопської міської територіальної громади №11 від 13.04.2021 року на території  Чопської міської територіальної громади з 00 годин 00 хвилин 15 квітня 2021 року встановлено наступні додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи:

1.1. Масові заходи на території Чопської міської територіальної громади проводити виключно за участю не більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території.

1.2.  Діяльність ринків здійснювати виключно при одночасному  перебуванні відвідувачів ринку з розрахунку не більше однієї особи на  20 квадратних метрів площі території ринку (директорам (керуючим) ринків під час роботи забезпечити допуск працівників ринку, суб’єктів господарювання та їх працівників, які здійснюють торгівлю на ринках,  виключно за наявності вдягнутого респіратора або захисної маски, у тому числі виготовленої самостійно та проходження температурного скринінгу. На кожному вході до ринку необхідно: розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19. Організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.  Обмеження контакту між працівниками та відвідувачами повинно здійснюватись шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання (1,5 метри). Допуск відвідувачів та перебування на території ринку дозволяється лише у респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно, так, щоб були покриті ніс та рот. На ринках повинно забезпечуватися проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня. На прилеглій до ринку території повинна бути відсутня неконтрольована (стихійна) торгівля. Адміністрацією ринку повинно бути забезпечено постійне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19. Адміністрацією ринку забезпечується контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID – 19 та оперативне усунення порушень).

1.3. Директорам   ринків, суб’єктам господарювання, які здійснюють відповідну торгівлю та задіяні у сфері обслуговування населення, під час роботи запровадити не менше 2-х санітарних днів на тиждень для проведення повної дезінфекції та санітарної обробки.

1.4. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті дозволяється лише у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема, респіраторах або захисних масках, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

1.5. Діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, здійснювати виключно при одночасному перебуванні відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 15 квадратних метрів площі зали обслуговування (до 500 кв.м.), 30 квадратних метрів площі зали обслуговування (більше 500 кв.м.). Суб’єктам господарювання, які здійснюють відповідну торгівлю (із урахуванням введених обмежень вимогами Постановою КМУ №1236) під час роботи забезпечити обов’язкове проведення температурного скринінгу усім працівникам, наявність інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Обмеження контакту між працівниками та відвідувачами повинно здійснюватися шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання (1,5 метри). Допуск відвідувачів та перебування у закладі дозволяється лише у респіраторі або захисній масці (зокрема виготовленій самостійно), так, щоб були покриті ніс та рот.

1.6. Керівникам закладів загальної середньої освіти Чопської міської територіальної  громади під час роботи забезпечити неухильне виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного Державного санітарного лікаря України 22.08.2020 №50. Звернути особливу увагу на необхідність дотримання  вимог щодо діяльності спортивних залів (обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення; басейнів не більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп).

1.7. Заборонити розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування із наповненістю залів більше ніж на 60 відсотків.

1.8. Суб’єктів господарювання, підприємства, установ та організацій Чопської міської територіальної громади  незалежно від форм власності зобов’язати на вході до закладів, приміщень та будівель, у т.ч. місць проведення заходів, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розмістити інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.