Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді обговорили питання передачі приміщення Алергологічного відділення КНП “Чопська міська лікарня” у довгострокову оренду для розміщення Міжнародного Реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю “Подаруй мрію” (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 3 лютого, у залі засідань Чопської міської ради відбулася зустріч із представниками Благодійної організації міжнародного Благодійного фонду “Човен мрій” Андрієм Закутнім і його сином Андрієм щодо питання передачі приміщення Алергологічного відділення КНП “Чопська міська лікарня”, яке знаходиться у смт. Солотвино, у довгострокову оренду для розміщення Міжнародного Реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю “Подаруй мрію”.

Голова Благодійного фонду “Човен мрій” Андрій Закутній розповів, що у 2020 році він разом із сином розпочав навколосвітній автопробіг, під час якого вони відвідають 65 країн. Метою проєкту стало відкриття і розвиток Міжнародного Реабілітаційного центру для дітей із проблемою коагулопатії (згортання крові), а також з такими важкими захворюваннями як аутизм і дитячий церебральний параліч.

Перший етап проєкту вже позаду — це подорож Україною. І відправною точкою стало місто Чоп. І під час зустрічі міський голова запропонував можливість є розміщення Міжнародного Реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю “Подаруй мрію” у смт. Солотвино на базі Алергологічного відділення.

Про ідею створення центру розповів Андрій Закутній молодший, який відзначив, що поява дитини на світ — це радість для батьків, але, трапляється так, що малюк народжується з вадами: “На жаль, це наша природа, і це трапляється досить часто. В Україні існує майже дві тисячі дітей  із проблемою коагулопатії. І це лише ті, яких виявили. А скільки дітей, які мають хворобу, але вона ще не виявлена”.

Юний благодійник відзначив, що при будь-якому ударі, травмі дитина з коагулопатію при відсутності необхідного лікування може набути хворобу, котра призводить до інвалідності. Однак існує й інший варіант. У Європі на сьогодні є 4 реабілітаційних центри для дітей із проблемою коагулопатії, після відвідин котрих діти мають можливість вилікуватися від отриманих травм і насолоджуватися повноцінним життям: “Люди з таким захворюванням не повинні відчувати себе особами з інвалідністю. Це неправильно!”

Голова Благодійного фонду відзначив, що у разі передачі Алергологічного відділення КНП “Чопська міська лікарня”, уже є потенційні інвестори для проведення ремонту та реконструкції закладу. Зокрема, наголосив, що зацікавилися в реалізації проєкту наш земляк, який проживає у США, а також відомі зірки Сільвестр Сталлоне, Мілла Йовович, Кіану Рівз і американський палеонтолог професор Пол Серена.

Разом із тим пан Андрій зауважив, що під час автопробігу вони разом із сином продовжуватимуть доносити інформацію щодо створення Міжнародного Реабілітаційного центру. Оскільки у часи пандемії, коли нема вільної можливості виїзду за кордон, питання вирішення створення такого центру в Україні є як ніколи важливим.

Наостанок міський голова відзначив, що, на жаль, ні мешканці громади, ні представники депутатського корпусу не виявили гострого бажання обговорення питання щодо створення Міжнародного Реабілітаційного центру, але Валерій Володимирович зазначив, що спільний проєкт буде завершений, бо це потрібно зробити для наших дітей.

Насамкінець секретар міської ради Галина Цар висловила думку, що під час розгляду цього питання у депутатів не буде сумнівів щодо необхідності прийняття позитивного рішення.