Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідали міська робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та міська комісія з питань погашення заборгованості

0

Учора, 19 серпня, у Чопській міській раді в онлайн-режимі відбулося спільне засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства у частині мінімальної заробітної плати, та міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат.

На порядок денний виносилися наступні питання:

  1. розгляд питання щодо легалізації праці та виплати заробітної плати по м.Чоп;
  2. розгляд питання щодо вжиття заходів на виконання витягу з протоколу №4 від 25.06.2020. засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу (лист Закарпатської ОДА від від 26.06.2020. №06-10/1534).

Станом на сьогодні виплата заробітної плати по м.Чоп є вищою мінімального рівня, заборгованість із її виплати в економічно-активних підприємствах відсутня.

Нагадуємо, що з 3 червня 2020 року відповідно до Закону України від 13.05.2020 р. №592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» передбачено списання заборгованості з єдиного соціального внеску для фізичних осіб-підприємців з числа тих, хто працює на загальній системі та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, які не здійснювали діяльності за період з 1 січня 2017 року, а також штрафів та пені. Зазначеним суб’єктам підприємницької діяльності необхідно протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності відповідними положеннями Закону №592-IX, у термін до 3 вересня 2020 року:

  • звернутися до державного реєстратора за місцезнаходженням реєстраційної справи фізичної особи-підприємця з заявою про державну реєстрацію припинення діяльності;
  • подати звітність до податкового органу відповідно до вимог частини другої статті 6 Закону України №2464 за період з 01 січня 2017 року до дня набрання чинності законом №592-IX, за умови, що вона не подана раніше, та документи, передбачені цим законом.

Звертаємо Вашу увагу, що мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсій у 2020 році становить 27 років, який щороку збільшуватиметься і у 2028 році становитиме 35 років. Періоди, за які не сплачено єдиний соціальний внесок, до страхового стажу не зараховуються.