Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

0

Учора, 16 липня, у міській раді в режимі-онлайн відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь начальник відділу економіки та інвестицій Тетяна Чебан, спеціаліст Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області Владислав Пазина, начальник Ужгородського районного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Павло Чернов.

Присутні обговорили 2  питання порядку денного:

1) Про продовження карантинних заходів в  місті з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19

2) Про стан виконання заходів із недопущення пожеж у природних екосистемах.

За результатами аналізу тижневої динаміки захворюваності на  COVID-19, в області реєструється стабільно високий рівень захворюваності із незначним приростом випадків за рахунок окремих адміністративних територій. Стійка тенденція до зростання показників інцидентності спостерігається у Воловецькому, Міжгірському, Мукачівському, Тячівському районах. У Берегівському, Виноградівському, Іршавському та Свалявському районах спостерігається стабілізація епідемічної ситуації та негативний  приріст нових зареєстрованих випадків захворювання на СОVID-19 за останній тиждень.

На сьогодні Закарпатська область відповідає регіону із значним поширенням COVID-19 за двома показниками (постанова КМУ від 17 червня 220 р. №500). За станом на 09.00 год. 15 липня 2020 року рівень епідеміологічних показників у Закарпатській області  наступний:

- інцидентність (кількість нових випадків СОVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення) складає  46.2.

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації дорослих пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 у закладах 1 хвилі становить 83 %  (індикатор – більш як 50 %), зайнято 197 із 235 дорослих ліжок – відповідає;

- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх семи днів на 100 тис. населення становить  51.6 (індикатор –  менше ніж 24) – не відповідає;

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить  13,3 % (індикатор –  більш як 11%) – відповідає;

- показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19  негативний і становить “- 15.5%” (індикатор –  більш як 10 %) – не відповідає;

З початку реєстрації захворювань на COVID-19 у місті Чоп зафіксовано 18 випадків, серед яких 1 особа померла, а 17 одужало. Четверту неділю по місту захворюваність на гостру респіраторну хворобу COVID-19 не фіксується.

Заслухавши інформацію доповідачів, було вирішено на території міста скасувати обмеження часу роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності до 22 години та заборону щодо функціонування ресторанів, кафе та інших закладів харчування у закритих приміщеннях.

Щодо другого питання виступив начальник 7 ДПРЧ ДСНС України у Закарпатській області Лайош Каршай. Було вирішено забезпечити контроль за дотриманням населенням вимог пожежної безпеки, та  недопущення спалювання стерні, сухостою та сміття на присадибних ділянках.