Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Триває призов на строкову військову службу

0

Відповідно до Указу Президента України від 16 січня 2020 року №13/2020 оголошено призов на строкову військову службу. Підписано розпорядження міського голови, створено та затверджено склад міських призовної та медичної комісій. Через пандемію коронавірусу строки призову зміщено на травень-липень. План на Ужгород та Ужгородський район – 109 осіб, наразі він виконується.

Юнаки, яких призивають на строкову військову службу, не відправлятимуть у зону бойових дій на сході України. Що важливо – за працюючими зберігатиметься місце роботи.

Обов’язковому призову на строкову військову службу підлягають чоловіки 18-27 років. Призов розпочався у травні і триватиме до кінця липня. Призовників з Чопа відправлятимуть на військову службу до Збройних сил України, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби спецтранспорту. У зв’язку з поширенням коронавірусу всім призовникам перед відправленням зроблять ПЛР-тести, після прибуття на строкову службу вони, крім того, будуть на 14-денному карантині у військових частинах.

Призовників направлятимуть спочатку в навчальні центри, а потім повернуть у частини, до яких вони прикріплені. Усі призовники проходитимуть строкову службу протягом 1,5 року, а випускники вишів служитимуть протягом 1 року. Усі призовники повинні з’явитися у військкомат для проходження медичної комісії. Законодавством України передбачено досить великий перелік громадян, які можуть отримати відстрочку. Це, зокрема, чоловіки, які мають двох і більше дітей або вагітну дружину, студенти денних відділень ПТУ, ВНЗ і духовних семінарій, призовники, які є єдиними годувальниками в сім’ї, педагоги, лікарі, священнослужителі, поліцейські.