Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Оголошення про перенесення кінцевої дати переукладення договорів співвласників багатоквартирних будинків з виконавцями комунальних послуг

0

Шановні мешканці міста Чоп!

Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII “Про житлово-комунальні послуги” введено в дію з 01.05.2019 року. Він визначив нові моделі договірних відносин між споживачами та виконавцями комунальних послуг.

Надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Нові договори мають бути укладені між споживачами та виконавцями комунальних послуг протягом одного року з дати введення в дію Закону, тобто до 1 травня 2020 року (ст. 12 Закону про ЖКП). Але 02.04.2020 Президент України підписав Закон України від 30.03.2020 року № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким, зокрема, переноситься кінцева дата переукладення договорів співвласників багатоквартирних будинків з виконавцями комунальних послуг. Відповідно до документу співвласники багатоквартирних будинків мають обрати модель договору на комунальні послуги (крім послуг з постачання електричної енергії та природного газу) не до 01.05.2020 року, а протягом п’яти місяців із дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим КМУ. Співвласники багатоповерхівок, незалежно від обраної ними форми управління будинком, зобов’язані прийняти рішення щодо кожного виду комунальної послуги, а виконавці комунальних послуг — укласти з ними договори про надання комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

У зв’язку з цим для мешканців багатоквартирних будинків продовжується термін оплати послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.