Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Мешканці міста можуть звернутися до АМКУ щодо завищення цін на товари під час надзвичайної ситуації

0

Шановні мешканці міста Чоп!

Антимонопольний комітет України задекларував намір контролювати випадки необґрунтованого підвищення цін реалізаторів продуктів харчування, засобів індивідуального захисту, лікарських засобів тощо. Якщо суб’єкт господарювання не може довести, що підвищення ціни на товар є виправданим та не є результатом змови або зловживання монопольним становищем, – за рішенням органів Комітету такий суб’єкт нестиме відповідальність.

У разі фіксації зазначеного порушення громадяни можуть звернутися до Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за телефоном (0312) 64-13-88, email: uz@amcu.gov.ua.

Крім того, Громадська організація “Рада захисту конкуренції та споживачів” пропонує кожному, хто в період надзвичайної ситуації зіштовхнувся з фактами різкого підняття цін:

- заповнити форму;

- завантажити підтверджуючі документи (фото вітрини, скани чеків і квитанцій тощо).

Після узагальнення отриманої інформації, Громадська організація звернеться до органів АМКУ з метою вжиття відповідних заходів.

Усі охочі можуть заповнити форму за посиланням.

У формі необхідно вказати свої дані, найменування магазину, де придбали товар та його адресу, ціну на нього, торгову марку. Аби підтвердити звернення, необхідно прикріпити до форми чек.