Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Усиновлення – це особливе батьківство

0

Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які  потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей та сімей.

У місті Чоп на обліку у Служби у справах дітей перебуває 3 діток, які підлягають усиновленню і чекають на своїх маму і тата. З початку поточного року двоє сімей стали щасливішими батьками. Справжньою винагородою для Вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, взаємної любові та розуміння.

Також хочемо звернути увагу, що держава всебічно підтримує дітей, які з різних причин втратили батьківську турботу. Зокрема, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають право на:

– одержання аліментів, пенсії по втраті годувальника, стипендії, інших виплат;
– щорічне безоплатне оздоровлення у дитячих санаторіях, оздоровчих і спортивних таборах;

– безплатне забезпечення шкільною і спортивною формами, обідами на період навчання у загальноосвітньому навчальному закладі;

– отримання єдиного квитка, який дає право на безплатне відвідування кінотеатрів, виставок, музеїв, спортивних споруд, безплатний проїзд у громадському міському (приміському) транспорті (крім таксі), який видається керівником навчально-виховного закладу, в якому навчається дитина;

– одноразову допомогу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку,

– вступ до вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації на пільгових умовах;

– позачергове забезпечення впорядкованим житлом після завершення перебування дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування,  у відповідних закладах  для таких дітей,  дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім’ї або завершення терміну  піклування  над  такими  дітьми та в разі відсутності  у  таких  дітей  житла.

Кожній сім’ї, яка усиновила дитину, держава гарантує:
– одноразову допомогу у зв’язку з усиновленням у розмірі як при народженні першої дитини;

– одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).

Реалізація права дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні можлива завдяки її влаштуванню, до сімейних форм виховання: усиновлення, під опіку, піклування, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування мають забезпечити їм гідне життя, але тільки в тому разі , коли ми – громадяни, небайдужі до дитячих доль допоможемо відкрити нові обрії  для малечі, яка має право на щасливе майбутнє.

У разі виявлення бажання створити прийомну сім`ю, дитячий будинок сімейного типу, або стати усиновлювачами Ви завжди можете звернутися до Служби у справах дітей Чопської міської ради за адресою м.Чоп, вул.Залізнична, 1, каб. № 6.