Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Спеціалісти управління освіти, культури, молоді і спорту взяли участь у форумі “Формування компетентностей на уроках української мови та літератури в умовах переходу до Нової української школи” (ФОТО)

0

У суботу, 18 травня, в місті Ужгороді відбувся освітянський форум для методистів, керівників методичних об’єднань і вчителів української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Закарпатської області “Формування компетентностей на уроках української мови та літератури в умовах переходу до Нової української школи”, в якому взяли участь головні спеціалісти управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради Капко Л.М. та Цибульська І.Г.

Метою цього форуму було представлення освітянській спільноті області Стандарту нової української школи, обговорення його особливостей, аналіз викликів реформи “Нова українська школа”, вирішення комплексу завдань із формування гуманістичного світогляду самодостатньої особистості, європейця й патріота.

Модератором цього проекту була Олеся Василівна Калинич, учитель української мови та літератури Хустської гімназії-інтернату Закарпатської області, заслужений учитель України. Олеся Василівна представила гостей форуму та запросила до слова Ганну Іванівну Сопкову, директора департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації.

Учасники форуму мали змогу послухати доповіді:

  • “Українська мова та література в новій українській школі: реалії та перспективи” (Олена Юріївна Котусенко, головний спеціаліст відділу змісту середньої освіти, мовної політики та освіти національних меншин Міністерства освіти і науки України);
  • “Нові підходи до підготовки вчителів-україністів на філологічному факультеті Ужгородського національного університету” (Галина Василівна Шумицька (декан філологічного факультету Ужгородського національного університету, кандидат філологічних наук, доцент);
  • “Стандарт мовно-літературної освіти”, “Особливості проведення ЗНО з української мови і літератури 2019 року” (Андрій Олексійович Панченков, начальник відділу змісту суспільно-гуманітарних предметів Українського центру оцінювання якості освіти);
  • “Методи викладання української мови та літератури. Інновація чи імітація?” (Олеся Василівна Калинич, учитель української мови та літератури Хустської гімназії-інтернату Закарпатської області, заслужений учитель України);
  • “Завдання “Соняшника” в контексті Нової української школи, концепції національно-патріотичного виховання та ефективної підготовки до ЗНО” (Ігор Олександрович Помазан, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри українознавства Харківського гуманітарного університету “Нова українська академія”, голова методичної комісії Всеукраїнської українознавчої гри “Соняшник”).

Після підбиття підсумків всі учасники освітянського форуму отримали сертифікати та мали змогу придбати методичну літературу.

Фото за сайтом gra-sonyashnyk.com.ua