Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Звіти про діяльність наглядової ради за 2017 рік

0

За І квартал 2017 року Наглядовою радою з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій проведено 3 засідання, про що свідчать протоколи №№ 1-3.

На зазначених засідання було розглянуто питання обрання голови, заступника голови та секретаря Наглядової ради з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій в м. Чоп.

Розглядались питання щодо вирішення житлово-комунальних питань гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп.

Розглядались питання щодо тарифів на житлово-комунальні послуги, які діють на території міста Чоп, щодо виставлення ОСН «Будинковий комітет «Каштан» Комунальним підприємством Чопської міської ради «Водоканал Чоп» рахунку за водовідведення з врахуванням рішення виконавчий комітет Чопської міської ради 16 червня 2016 року № 113.

Також, проводився аналіз актів складених ОСН «Будинковий комітет «Каштан» відносно громадян зареєстрованих у гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в м. Чоп.

Розглянуто витяг з протоколу ОСН «Будинковий комітет «Каштан» № 5 від 28 грудня 2016 року, протокол № 7 від 07.02.2017 року складений ОСН «Будинковий комітет «Каштан», клопотання ОСН «Будинковий комітет «Каштан» від 17.03.2017 року № 110.

17 березня 2017 року членами Наглядової ради з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій, з метою встановлення факту проживання або не проживання відповідних громадян, які зареєстровані в гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп, здійснено вихід до гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп та складено відповідні акти.

За ІІ квартал 2017 року Наглядовою радою з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій проведено 2 засідання, про що свідчать протоколи №№ 4-5.

На зазначених засідання було розглянуто протокол № 9 від 28.02.2017 року складеного ОСН «Будинковий комітет «Каштан».

Рекомендовано виконавчому комітету Чопської міської ради прийняти рішення щодо присвоєння адреси приміщенню в гуртожитку будинку № 5 по вулиці Пушкіна в місті Чоп, надати дозвіл на здійснення зняття з реєстрації/реєстрації у кімнаті № 10 в будинку № 5 по вулиці Пушкіна в місті Чоп.

Розглянуто 9 актів Наглядової ради з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій від 17.03.2017 року та акти ОСН «Будинковий комітет «Каштан».

Розглянуто питання щодо існуючої заборгованості у наймача кімнат № 15 та 16 в гуртожитку будинку № 5 по вулиці Пушкіна в місті Чоп. Прийнято відповідні рішення.

Доручено відділу міського господарства прискорити виготовлення нової інвентарної справи на будівлю гуртожитку № 5 по вулиці Пушкіна в місті Чоп.

На засіданні наглядової ради від 20.06.2017 року, протокол № 5, згідно п. 15 статті 1 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», ст. 8 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», керуючись наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 року № 396 «Про затвердження Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян»,  рекомендовано виконавчому комітету Чопської міської ради прийняти рішення про відмову у приватизації 3 (трьох) житлових приміщень у гуртожитку № 5 по вулиці Пушкіна в місті Чоп (кімнати №№ 8, 19, 116).

Розглянуто інформацію про намір керівника ОСН «Будинковий комітет «Каштан» розірвати договір укладений між ОСН «Будинковий комітет «Каштан» та Виробничим структурним підрозділом «Львівське регіональне відділення» філії «Енергозбут» публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» № УЗ/ЕЕЦ/Л-16-01/070960 про постачання електричної енергії від 26 жовтня 2016 року.

До відому структурних підрозділі Чопської міської ради доведено зміст протоколів № 4 та 5.

За ІІІ квартал 2017 року Наглядовою радою з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій проведено 4 засідання, про що свідчать протоколи №№ 6-9.

На зазначених засідання було розглянуто проекти та рекомендовано прийняти рішення виконавчого комітету Чопської міської ради про задоволення і передачу житлових приміщень у приватну та приватну спільну часткову власність – 29 рішень (кімнати №№ 123, 128, 33, 34, 17, 50, 51, 52, 91, 92, 75, 76, 31, 63, 64, 58, 61, 29, 30, 88, 12В, 6, 121, 130, 131, 87, 84, 85, 74, 6, 24, 35, 94, 78, 80, 81, 37, 95, 96, 59).

Відмовлено у приватизації кімнати № 12Б в гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп. Рекомендовано звернутись повторно.

Внесено зміни до складу Наглядової ради з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій. Включено до складу наглядової ради – Горинецького Анатолія Йосиповича, начальника відділу міського господарства Чопської міської ради.

Розглянуто питання про капітальний ремонт каналізаційної мережі будівлі гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп.  Рекомендовано відділу міського господарства Чопської міської ради прискорити виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції каналізаційної та водопровідної систем будинку № 5 по вулиці Пушкіна в місті Чоп.

Повторно розглянуто питання про розірвання договору укладеного між ОСН «Будинковий комітет «Каштан» та Виробничим структурним підрозділом «Львівське регіональне відділення» філії «Енергозбут» публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» № УЗ/ЕЕЦ/Л-16-01/070960 про постачання електричної енергії від 26 жовтня 2016 року.

Розглянуто питання щодо зміну ордеру в гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп, кімната 119. Вирішено рекомендувати виконавчому комітету Чопської міської ради прийняти рішення про зміну відповідного ордеру, виданого на ліжко-місце.

Повторно розглянуто питання щодо стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку з наймача, який зареєстровано в кімнатах №№15-16 в гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп.

Розглянуто питання щодо системи теплопостачання гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп.

Розглядалось питання щодо відлову (стерилізацію) собак, які перебувають на прибудинковій території гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп. Доручено ОСН «Будинковий комітет «Каштан» та відділу охорони здоров’я Чопської міської ради опрацювати питання із визначення підприємств, установ, організацій, які здійснюють стерилізацію собак, визначити вартість зазначеної процедури.

До відому структурних підрозділі Чопської міської ради доведено зміст протоколів № 6-9.

Витяг з протоколу наглядової ради № 8 доведено до відому керівника ОСН «Будинковий комітет «Каштан» та інших заявників в частині, що безпосередньо стосується зазначених суб’єктів.

За ІV квартал 2017 року Наглядовою радою з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій проведено 3 засідання, про що свідчать протоколи №№ 10, 11-1 та 11-2.

На зазначених засідання було розглянуто в т.ч. питання про відключення будівлі гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп від електричного опалення. Підставою для розгляду цього питання був лист керівника ОСН «Будинковий комітет «Каштан» Кравченко Т.М., який вона направила до Виробничого структурного підрозділу «Львівське регіональне відділення» філії «Енергозбут» Публічного Акціонерного Товариства «Укрзалізниця» про розірвання договору № УЗ/ЕЕЦ/Л-16-01/070960 про постачання електричної енергії від 26 жовтня 2016 року.

На цьому засідання, розглядалось питання щодо виконання умов п. 2.2. Меморандуму про співпрацю між Чопською міською радою та Органом самоорганізації населення «Будинковий комітет «Каштан», яким передбачено, що «Орган самоорганізації населення «Будинковий комітет «Каштан» зобов’язується: після завершення приватизації житлових приміщень (кімнат) в гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в м. Чоп, але не пізніше грудня 2017 року розпочати ліквідацію Органу самоорганізації населення «Будинковий комітет «Каштан» шляхом реорганізації останнього в Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку для належного утримання та використання спільного майна».

Тобто, ліквідація Органу самоорганізації населення «Будинковий комітет «Каштан» має здійснюватися шляхом реорганізації останнього або спочатку створити ОСББ, а потім здійснювати відповідну ліквідацію, оскільки подавши лист до Виробничого структурного підрозділу «Львівське регіональне відділення» філії «Енергозбут» публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» про розірвання з 01.11.2017 року договору № УЗ/ЕЕЦ/Л-16-01/070960 про постачання електричної енергії від 26 жовтня 2016 року, керівник ОСН «Будинковий комітет «Каштан» створила такі умови за яких мешканці гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в місті Чоп залишаться з 01.11.2017 року без електропостачання.

До членів наглядової ради було доведено інформацію про те, що будівля гуртожитку отоплюється за умови наявності електрики, а також за умови наявності електричної енергії здійснюється підкачка води та робота відповідного насосу, тобто при відімкненні гуртожитку від електропостачання, гуртожиток лишається без світла, опалення та водопостачання.

Наголошено на тому, що дії керівника ОСН «Будинковий комітет «Каштан» Кравченко Т.М. є необдуманими та такими, що суперечать інтересам мешканців зазначеного гуртожитку.

Кравченко Т.М., наполягала на розірванні договору № УЗ/ЕЕЦ/Л-16-01/070960 про постачання електричної енергії від 26 жовтня 2016 року саме з 01.11.2017 року, оскільки Кравченко Т.М. усім мешканцям гуртожитку запропонувала заключити прямі договори з постачальниками житлово-комунальних послуг.

За наслідками цього питання члени наглядової ради вирішили:

Рекомендувати ОСН «Будинковий комітет «Каштан» негайно провести загальні збори та відізвати повідомлення направлене Кравченко Т.М. до Виробничого структурного підрозділу «Львівське регіональне відділення» філії «Енергозбут» публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» про розірвання договору № УЗ/ЕЕЦ/Л-16-01/070960 про постачання електричної енергії від 26 жовтня 2016 року.

Рекомендувати ОСН «Будинковий комітет «Каштан» обрати іншого керівника зазначеного органу самоорганізації населення.

Також, у звітному кварталі, здійснено виїзне засідання наглядової ради до гуртожитку по вулиці Пушкіна, 5 в мсті Чоп. Такі, заходи здійснені з метою встановлення на місці фактів проживання або не проживання у кімнатах наймачів (заявники), які подали заяви на приватизацію займаних ними приміщень.

Відповідно до п. 5 ч. б ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», ст. 8 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», керуючись наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 року № 396 «Про затвердження Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян», рішенням 11 сесії Чопської міської ради 6 скликання від 01.03.2012р. № 8 “Про визначення органу приватизації” із змінами від 22.09.2016 року № 1, розглянувши та обговоривши заяви мешканців гуртожитку, рекомендовано виконавчому комітету Чопської міської ради прийняти рішення про надана дозволу на приватизацію та задовольнити 14 заяв мешканців гуртожитку (кімнати №№ 124А, 129, 111, 132а, 132б, 46, 136, 125, 126, 26, 27, 43, 44, 32, 127, 72А, 18, 86, 94А, 134, 135).

До відому структурних підрозділі Чопської міської ради доведено зміст протоколів № 10, 11-1 та 11-2.