Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопський міський голова взяв участь у сходженні на Говерлу з нагоди 30-ї річниці виводу військ з Афганістану (ФОТО, ВІДЕО)

0

У суботу, 9 лютого, із нагоди 30-ї річниці виводу військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулося сходження на Говерлу. Акція проведена за ініціативи Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції та Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО, а її ініціатором та організатором був заступник начальника Західного міжрегіонального відділу Служби Іван Балашов.

Участь у заході взяло 17 осіб (4 ветеранів-афганців, 8 учасників АТО і 5 волонтерів) із 7 міст України: Києва, Харкова, Рівного, Ужгорода, Мукачева, Рахова та Чопа.

На вершині Говерли військовий капелан Дмитрій провів молебень за Україну та її захисників. Присутні вшанували пам’ять полеглих військових в Афганістані та в антитерористичній операції на сході України. Разом із тим учасники заходу виконали Державний Гімн, запалили жовто-блакитний дим, а один із ветеранів-афганців салютував зі зброї.

Також на вершині найвищої гори країни очільник Чопа встановив прапор нашого міста.

Після повернення до Рахова учасникам акції було вручено пам’ятні медалі та вимпели, нагороди від Закарпатської ОДА, а місцеві волонтери та учасники АТО пригостили усіх смачним кулішем і бограчем.

Фото
Ганни Пономаренко