Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Лирінцзі Бейло (посмертно)

0

Лирінцзі  БейлоЛирінцзі

Удостоєний звання “Почесний громадянин міста Чоп” відповідно до рішення 31 сесії VII скликання від 15 серпня 2018 року № 1 «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чоп» за благодійницьку та громадську діяльність, за довготривалу службу на благо громади міста, будівництво культових споруд, розвиток духовності та релігій в місті, проповідування мешканцям добра, взаємопорозуміння між конфесіями, толерантності та терпимості.

Лирінцзі Бейло народився у багатодітній родині чоботаря 26 березня 1907 року. У сім”ї було семеро дітей. Любов до Бога та служіння йому була присутня у нього з самого  раннього дитинства, адже він постійно відвідував  церкву. Після отримання загальної освіти  Лирінцзі Бейло 24 червня 1930 року отримав сан священнослужителя. Розпочав своє служіння у церквах міст Берегово та Ужгорода. З 1935 року та до самої смерті  він  був  священнослужителем римо-католицької  церкви в  місті Чоп.

Свою  місію священика  виконував у важкий період часу, коли заборонялось  відвідування  богослужінь у церкві. Все своє життя Лирінцзі Бейло  віддав служінню Богові та вірному служінню не лише громаді міста, але й служінню мешканцям навколишніх сіл  Ужгородського району. За характером  був скромним та дуже добрим. Про це може говорити той факт, що з післявоєнного періоду  у римо-католицькому храмі мирно здійснювали богослужіння і вірники  громади реформатської церкви, адже їхня церква була знищена під час війни.

У 1980 році  у чопській римо-католицькій церкві була проведена ювілейна   «золота»  служба з нагоди 50-річчя  служіння Лирінцзі Бейла на посаді священика римо-католицької церкви.

01 жовтня 1983 року  перестало битися серце  вірного наставника  значної громади міста Чоп Лирінцзі Бейло. За все своє життя він здобув великий авторитет та повагу не лише серед мешканців міста, але значної частини  жителів навколишніх сіл.

Похований Лирінцзі Бейло на міському кладовищі.

Римо-католицька  громада міста постійно дбає про могилу свого  духовного наставника.