Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопська дитяча музична школа відзначила 50-й ювілей (ФОТО, ВІДЕО)

0

У п’ятницю, 1 червня, у міському Будинку культури пройшов концерт, присвячений 50-й річниці Чопської дитячої музичної школи.

Свято розпочалося з невеличкого екскурсу в історію. Після чого присутні змогли насолодитися чудовими музичними композиціями у виконанні вихованців і викладачів закладу. Свої навички та вміння продемонстрували фортепіанний дует Фридеріка Радойчич і Ніколетта Ковач, хор учнів молодших класів, Жофія Гудак (фортепіано), Генріх Гажо (альт-саксофон), Владислав Романюк (акордеон), вокальний дует Валерії Бенце та Анни Тарасової, ансамбль скрипалів молодшої групи “Скерцинки”, Валерія Бенце у супроводі фольклорного ансамблю викладачів виконали в’язанку словацьких народних пісень, ансамбль молодших класів “Роксолана”, фортепіанний дует Естер Сабо та Вікторії Томи, в’язанка народних угорських пісень у виконанні Ребеки Дзяпко, вокального ансамблю “Гармонія” та хору ветеранів КМКС, ансамбль гітаристів старших класів “Рондо”, Вікторія Томо (саксофон), Ребека Дзяпко (скрипка), Олександра Дроздова (фортепіано), вокальний ансамбль “Роксолана” та його колишні учасники, Естер Сабо (флейта), викладач акордеону Валерій Свистак, родинний дует Віктора Кривяника та Віри Гурковської, виступ родини Беловичів і Михайла Костантинова, випускниця 2013 року Віра Попик (фортепіано), ансамбль скрипалів старших класів “Скерцино”, випускниця 2009 року Камілп Гурковська (фортепіано), солісти Ксенія Гусейнова, Руслан Золотонишин у супроводі хору учнів.

На свято зі щирими словами привітання завітали очільник Чопа Валерій Самардак та секретар міської ради Михайло Чолавин, які від імені депутатського корпусу та усієї громади міста приготували для ДМШ сюрприз: для потреб закладу було придбано рояль.  Таке надбання має неабияке значення, оскільки дозволить учням школи готуватися до конкурсів на інструменті, на котрому вони грають безпосередньо під час змагань. Крім того, на засіданні 29 сесії депутати Чопської міської ради виділили майже 300 тисяч гривень для проведення капітального ремонту примушень музичної школи: двох класів, вбиральні та невеличкого коридору.

Долучилися до привітань заступник начальника Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації Ілдико Молнар, яка нагородила директора та викладачів ДМШ грамотами та подяками ОДА та департаменту, а з нагоди ювілею вручила закладу подарунок у розмірі 10 тисяч гривень. Завітав із вітальними словами і консул Угорщини в Ужгороді Балаж Лопперт, голова ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких закладів області, заслужений працівник культури України Леонтій Ленарт, директор Середнянської дитячої школи мистецтв Оксана Ленарт, представники Ужгородської дитячої музичної школи №1 імені П.І.Чайковського Юлія Головнич та Вікторія Сабов, представники Угорського товариства КМКС Лівія та Оскар Балог.

Не оминули чудового свята й колеги дитячої музичної школи, тож лунали теплі та радісні вітання від начальника Управління освіти, культури, молоді та спорту Марії Лугової, директорів загальноосвітніх шкіл №1 і №2 імені Іштвана Сечені, ДНЗ “Казка” та міського Будинку культури Євгенії Демчик, Василя Маги, Галини Моцьо та Віри Сентипал.

Завітав на святковий концерт і колишній керівник закладу, а нині закордонний колега Андрій Гайналій.

Наостанок виступила директор школи Маргарета Гісем, яка подякувала гостям за щирі вітання та подарунки, меценатам за підтримку та нагородила працівників закладу грамотами.