Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі відзначили День пам’яті та примирення і 73-тю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 9 травня, у Чопі відзначили  День пам’яті та примирення і 73-тю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід розпочався з урочистої ходи головною вулицею міста.

Опісля цього поблизу меморіалу “Загиблим воїнам – визволителям Чопа” відбувся мітинг-реквієм. Урочистий захід відкрив міський голова Валерій Самардак, який зазначив, що сьогодні слова вдячності ми адресуємо тим, хто на своїх плечах виніс тягар воєнного лихоліття: “Ми пам’ятаємо і ніколи не забудемо, якою ціною вони здобули для нас право на життя. Ми пам’ятаємо їхній героїзм і мужність, їхню звитягу та самопожертву. Ми пам’ятаємо їхній подвиг заради мирного неба.

І сьогодні на сході країни нащадки цих відважних людей продовжують їхній подвиг — ціною власного життя захищають цілісність і незалежність нашої Батьківщини”.

Із привітальним словом також виступив голова клубу ветеранів війни та праці  Василь Волошин.

Зі зворушливими літературними та музичними композиціями виступили члени і керівник гуртка “Cценічна мова та конферанс” Анна Морохова, Альбіна Владика, Назар Чолавин, Оксана Волос, ансамбль студії сучасної естрадної пісні “Феєрверк”, ансамбль Чопської дитячої музичної школи “Роксолана”, хор ветеранів праці.

Пам’ять полеглих героїв Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу.