Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській лікарні проводять безкоштовні щеплення проти кору

0

Кір – це небезпечне захворювання, що вражає не лише дітей, а і дорослих, незахищених вакцинацією. Кір є однією з головних причин дитячої смертності у світі. Захворювання проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Кір може мати тяжкий перебіг, а також призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті.

Вірус кору — надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 9 з 10 неімунізованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

Специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти.  Просимо батьків вакцинувати дітей, щоби вберегти їх від такого небезпечного захворювання, як кір.

Для захисту від кору необхідно отримати дві дози вакцини КПК проти кору, паротиту та краснухи.

Якщо вашій дитині від одного до дев’яти років і вона пропустила першу чи другу дозу  вакцини КПК за календарем, Вам необхідно якнайшвидше звернутися до Комунального закладу ЧМР «Чопська міська лікарня» (ІІ поверх, кабінет №29) і зробити безоплатне щеплення проти кору. Це якісна і безпечна вакцина виробництва ГлаксоСмітКляйн, Бельгія, яка є в наявності в лікувальному закладі.

Дітям, яким скоро виповнюється 1 рік або 6 років, потрібно зробити щеплення за календарем.

Пам’ятайте! Захворювання легше попередити ніж лікувати.