Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі відзначили День Державного Прапора, День Незалежності України (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 23 серпня, у Чопі відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 26-ї річниці Незалежності України.

Свято відкрив хореографічний ансамбль сучасного танцю “Арабеск”, опісля чого під гімн України на площі Героїв Майдану військові Чопського прикордонного загону урочисто підняли державний прапор.

“Саме ці дати нагадують нам історичний шлях, який подолав український народ на шляху до сповнення заповітної мрії — створення власної суверенної держави.  І саме прапор став символом, який об’єднав наш народ у прагненні отримати незалежність для своєї країни. Під синьо-жовтим знаменом український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність”, — відзначив у своїй промові міський голова Валерій Самардак.

Присутніх зі святом привітала і солістка Будинку культури Віра Сентипал, яка виконала музичну композицію “Це моя земля”.

Урочистою ходою з державним прапором пройшлися жителі Чопа центральною частиною міста. Флешбом розпочався на площі Героїв Майдану, пройшов вулицею Головною і завершився поблизу міськради.

Згодом урочисті заходи продовжилися у залі засідань. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-захисників України.

Також цього дня представники організацій, установ і підприємств були нагороджені грамотами міської ради, а Катерина Вересюк відзнакою Президента України за гуманітарну участь в антитерорестичній операції.

З пісенними номерами виступили: Ігор Михайлечко, Аня Павлечко, Олександра Пірошенко, ансамбль студії сучасної естрадної пісні “Феєрверк”.  Урочистий захід завершився спільним виступом усіх артистів.

Також протягом 23-24 серпня у центральній частині міста працюватиме ярмарок і дитячі атракціони.