Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Звіт за 2015-2016 роки постійної комісії з питань земельних відносин та містобудування

0

Комісія працює у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Положення про постійні комісії міської ради, керується регламентом роботи Чопської міської ради та діючими нормами земельного законодавства.

До складу комісії входять 5 депутатів Чопської міської ради: Комоні Л.Л.– голова комісії; Орсагош  О.В. – секретар комісії; Голод О.В.,  Мартинов Г.К., Балог Б.Б. – члени комісії.

Комісія у звітному періоді розглядала питання, які були внесені в порядок денний сесії Чопської міської ради, подавала зауваження і пропозиції до проектів рішень.

За звітній період комісія провела 16  засідань  де розглянула 160 звернень юридичних та фізичних осіб  по яких були прийняті відповідні рішення міської ради ( 86-рішень сесії), а саме: про передачу в безоплатну  приватну власність земельних ділянок,  надання дозволів на розробку проектів відведення  та технічної документації щодо встановлення відновлення земельної ділянки в натурі на (місцевості), поновлення договорів оренди землі, продажу земельних ділянок, внесення змін до рішень сесії тощо.

Протягом  звітнього періоду  було продано у власність  3 земельні ділянки комунальної власності площею 0,0100 га.  0,0047 га та 0,0883 га, що перебували в оренді юридичних  та фізичних осіб.  До бюджету міста надійшло  228.223.29 грн.

Безоплатно у приватну власність було передано  23 земельні ділянки, надано  35  дозволів на розробку  проектів землеустрою.

За Територіальною громадою міста було зареєстровано 7 земельних ділянок (комунальної форми власності).

Зметою забезпечення підвищення соціальних стандартів для військовослужбовців, які виконують (виконували), завдання із здійсненням антитерористичної операції,  Чопською міською радою  було відведено 11 земельних ділянок учасникам АТО для індивідуальної забудову.

Протягом звітного періоду члени комісії долучалась до розгляду спірних питань землекористування  фізичних та юридичних осіб міста.

На ці та інші питання буде спрямовано  подальшу робота постійної комісії. Вважаю, що спільно будемо знаходити можливості для того, щоб конструктивно працювати та вирішувати проблеми  громади міста.