Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Учениця ЗОШ №2 імені Іштвана Сечені представлятиме Закарпаття на Міжнародному конкурсі імені Отто Германа в Угорщині

0

Факультети біології та хімії Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ у співпраці з благодійним фондом «Геніус» організували для обдарованих учнів заняття.

Робота з учнями полягала в тому, щоб виявити найкращого серед кращих, оскільки закарпатське угорськомовне педагогічне товариство отримало запрошення на участь в Міжнародному конкурсі з біології ім. Отто Германа, який відбудеться в Угорщині, на Міжнародний конкурс з хімії ім. Д. Гевеші та на командний конкурс з охорони навколишнього середовища та охорони природи Карпатського басейну ім. К. Шайо.

Метою занять було підготувати учнів до конкурсів і, звичайно, вибрати найкращих, які б достойно змогли представити Закарпаття на цих престижних заходах. Загалом участь взяло 35 учнів 7-8 класів.

На першому занятті, яке було організоване 13-15 січням, біологи ознайомилися з життям та научними працями дослідника природи Отто Германа. Наступне відбулося 27-29 січня у зоологічному кабінеті інституту. На третьому занятті, 10-11 лютого, підбивали підсумки і вибрали переможців.

Найкращою учасницею занять вибрали ученицю 8-Б класу Чопської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Іштвана Сечені Крістіну Климчук, котра і буде представляти Закарпаття на Міжнародному конкурсі ім. Отто Германа в Угорщині.

Всі учасники занять отримають можливість взяти участь у навчальній екскурсії 21 квітня у музеї природничих наук м. Будапешта.