Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Незабаром міська скульптура Леніна піде «з молотка» (ВІДЕО)

0
Протягом останніх двох років пам’ятник вождю пролетаріату порошиться на задвірках комунального підприємства Чопа. У 2014 році місто накрила «хвиля Ленінопадів». Пам’ятник спочатку облили фарбою, потім повалили. Він не розбився. Комунальні служби забрали скульптуру і привезли на зберігання.

Відповідно до рішення сесії міської ради№6 від 22.09.2016 року було вирішено продати на аукціоні пам’ятник Леніну.  Статуя з бронзи важить майже чотири тисячі кілограмів. Але пускати на металобрухт її не хочуть. Скульптуру можна продати дорожче, мінімум на сто тисяч гривень.

«Експерт оцінив скульптуру Леніна в 250 з лишком тисяч гривень, на аукціоні сподіваємося заробити більше. Сам метал 150 тисяч де стоїть. Я сподіваюся, що майно, яке належить товариству, ще принесе їй якусь користь, суспільство не користується цим майном, тому вирішили його продавати», — прокоментував заступник міського голови Ігор Гіжан.

Пам’ятник ще не продали, але куди витратити гроші ідеї вже є. Депутати думають встановити пам’ятник одному із засновників міста. Пропозиції городян більш практичні.

До міської ради надходять дзвінки від потенційних покупців, тож аукціон з продажу бронзового Леніна планують провести в січні. Зацікавився навіть антиквар з Угорщини. У Будапешті є музей радянських пам’ятників, і Ленін із Чопа може стати одним з експонатів, — повідомляють «Подробиці».