Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопський міський голова взяв участь в ХІІ Українському муніципальному форумі в Одесі

0

21-23 червня 2016 року Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування«Асоціація міст України» провела в Одесі ХІІ Український муніципальний форум. Цей традиційний щорічний захід слугує майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

У цьому заході взяли  участь близько 300 учасників, серед яких: Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук,  голови громад-членів АМУ, представники парламенту, уряду та профільних міністерств, а також проектів міжнародної технічної допомоги – партнерів АМУ, експертного середовища.

Одним із представників  місцевого самоврядування від  Закарпаття був  Чопський міський голова Валерій Самардак.

Відкрив  Форум Голова Асоціації міст України Віталій Кличко. Учасники форуму обговорили  з представниками органів центральної державної влади здобутки і наступні кроки у фіскальній та галузевій децентралізації. Крім того, було  оголошено про старт «Децентралізаційного марафону», в рамках якого планується провести близько тисячі заходів з метою активізації та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад.

Крім того,  відбулася  дискусія з питань підтримки економічного розвитку територіальних громад в Україні за участі представників Мінекономрозвитку України, Асоціації міст України, Федерації канадських муніципалітетів. На трьох паралельних засіданнях секцій учасники обговорили  проблеми: демократичного урядування; малого та середнього бізнесу; гендерні чинники прискорення місцевого економічного розвитку.

У ході засідання учасникам форуму було  презентовано результати соціологічного дослідження з впровадження реформи місцевого самоврядування.