Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопській ЗОШ №1 завершив роботу пришкільний табір (ФОТО)

0

Пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням  дітей при Чопській ЗОШ №1 працював з 30 травня по 16 червня 2016 року. У таборі відпочивало 70 учнів 1-8 класів Чопській ЗОШ №1 та Чопської ЗОШ №2.

Начальником табору призначена Кметик Т.М., заступник директора з – виховної роботи. Вихователями  – вчителі школи. У виховному процесі пришкільного табору брали участь педагог-організатор – Станкул О.В., вчитель фізкультури – Гренюх О.Б., бібліотекар –Бондарчук І.А., музичний керівник – Федулова А.Й.. вчителі-гуртківці nf  вчителі англійської мови (організовані англійські групи).

Завданнями забезпечення повноцінного літнього відпочинку в пришкільному таборі були:

• створення у дітей хорошого емоційного настрою, привнесення почуття романтики в повсякденне життя;

 • виховання громадянських якостей і почуттів;

• виявлення інтересів, захоплень дітей, розвиток бажання отримувати нові знання, вміння, навички;

• навчання дітей діяти у колективі, розвиток дитячого самоврядування;

• привчання до самообслуговування, залучення до трудових справ на користь і радість оточуючих.

Організація відпочинку передбачає різноманітність вибору заходів, можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби.

Усі види виховної діяльності в таборі здійснюються відповідно до режиму дня. Робота проводилася згідно плану виховної роботи. Усе це висвітлювалося на спеціальному стенді. Діти та їхні батьки мали змогу щоденно знайомитися з путівкою дня. Вівся фоторепортаж подій у таборі. Обов’язковим були дотримання санітарно-гігієнічних вимог: створення порядку і затишку у спальних приміщеннях, в ігрових кімнатах, актовій залі, місцях відпочинку. Комплектацію загонів було здійснено з урахуванням вікових особливостей дітей та їх інтересів. Учні поділені на 4 загони. Вихованці мають однаковий соціальний досвід, інтереси, умови життя. Кожен загін має свою назву, девіз, емблему.

Протягом зміни проводилася цікава і змістовна робота. Табірна зміна відкрилася урочистою лінійкою та відкриттям малих Олімпійських ігор. Особливою родзинкою програми був захоплюючий флешмоб “І like to move it”. У вирішенні виховних завдань вихователі спиралися на вікові особливості психічного розвитку дітей і підлітків, враховують те, що молодші школярі спілкуються з ровесниками та пізнають світ переважно в іграх.

У таборі проводилися різні змагання: на кращого художника, співака, читця. Кожен учасник став переможцем у якійсь номінації.

Діти брали активну участь у вікторинах: “Веселі старти”; “У світі рослин”, “Дивовижні тварини”; “Знай правила дорожнього руху!”. Переможці конкурсів і вікторин нагороджувались дипломами, грамотами та призами.

Протягом зміни діти прилучалися до світу природи, усвідомлення її значущості, вчилися відчувати красу рідного краю. З цією метою проводилися різноманітні заходи:  екологічні бесіди, ігри і турніри.

Дуже запам’ятались дітям оглядова екскурсія на лижну фабрику м. Чоп та поїздка на басейни в комплекс відпочинку “Європа”.  Також зі своїм виступом до дітей приїжджав “Планетарій” м.Ужгород з надзвичайно цікавою програмою.

Учні відвідували музичну та спортивну школу, де завжди на них чекали з цікавою програмою і змаганнями.

Завершилася зміна святковим концертом “Літо в наших серцях!”, на якій підвелися підсумки роботи загонів, були  нагороджені  діти, які брали активну участь у житті табору. Учні виконували пісні про літо, танцювали, розповідали  гуморески, брали  участь у конкурсах та рухливих іграх.