Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі відзначили День пам’яті та примирення і 71-шу річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (ФОТО)

0

Сьогодні, 9 травня, у Чопі відзначили  День пам’яті та примирення і 71-шу річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід розпочався з урочистої ходи головною вулицею міста.

Опісля цього поблизу меморіалу “Загиблим воїнам – визволителям Чопа” відбувся мітинг-реквієм. Урочистий захід відкрив міський голова Валерій Самардак, який зазначив, що слова сьогодні вдячності та вітання ми адресуємо фронтовикам, партизанам і підпільникам, трудівникам тилу, дітям війни — усім тим, хто на своїх плечах виніс тягар воєнного лихоліття. І їхній подвиг гідно продовжують воїни нинішнього покоління, які захищають цілісність і незалежність нашої Батьківщини на сході України, нерідко ціною власного життя. “Ми низько вклоняємося Вам за звитягу, за перемогу, заради яких Ви віддали свою молодість, здоров`я, життя.  Ми у невідплатному боргу перед Вами. І вічна слава тим, хто віддав своє життя заради перемоги. Пам’ять про них житиме у віках!” — сказав Валерій Володимирович.

З привітальним словом також виступили заступник командира з виховної роботи військової частини Т0300 Віталій Сімонов, начальник відділення дільничих інспекторів ВПК «Тиса» Чопського прикордонного загону, майор, учасник АТО Володимир Карякін, колишній очільник міста Володимир Суліма.

Зі зворушливими літературними та музичними композиціями виступили учні Чопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, ансамбль Чопської дитячої музичної школи «Роксолана», хор ветеранів праці.

Пам’ять полеглих героїв Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню.

Після урочистого заходу усі охочі могли поласувати смачною та запашною солдатською кашею.