Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У місті ліквідовано аварійну ситуацію та відновлено повноцінне водопостачання

0

Шановні мешканці міста Чоп!

Протягом останніх двох днів у місті виникла надзвичайна аварія на каналізаційно-насосній станції №1, розташованій на вулиці Петефі. Ця проблемна ситуація склалася з певних суб’єктивно-об’єктивних причин, серед яких — зношеність і застарілість обладнання (станція збудована у 1970-х роках) не тільки цієї КНС, але й майже всієї каналізаційної системи та КОС міста. Також однією з причин став людський фактор, або неналежне виконання своїх посадових обов’язків працівниками комунального підприємства “Водоканал Чоп”. Для усунення неполадки, бо поломка виникла на дні насосної станції, було відключене централізоване водопостачання.

Завдячуючи окремим працівникам комунального підприємства, 7 ДПРЧ ДСНС України у Закарпатської області, підрозділів Регіональної філії “Львівська залізниця”, небайдужим мешканцям міста та депутату Ігорю Вольському вдалося ліквідувати аварійну ситуацію, і з 02.00 год. у місті повноцінно відновлено водопостачання та водовідведення.

Подібна ситуація трапилася і минулоріч, тому міською радою було виготовлено проектно-кошторисну документацію, у жовтні 2018 року проведено тендер. Ремонті роботи цього важливого об’єкту життєдіяльності міста могли бути завершені ще до початку 2019 року, але, на жаль, кошти на проведення ремонту депутати Чопської міської ради виділили лише на початку березня цього року.

На сьогодні триває будівництво нової КНС №1 та прокладання каналізаційного напірного колектору, на стадії завершення виготовлення обладнання та устаткування, і до початку травня розпочнеться його монтаж і встановлення. Будівництво нової КНС №1, яка здійснює перекачування усіх фекальних нечистот міста, дасть можливість уникнути у майбутньому таких надзвичайних аварій.

За наслідками цієї проблемної ситуації будуть зроблені відповідні кадрові висновки щодо неналежного виконання своїх посадових обов’язків окремими працівниками комунального підприємства.

Дякуємо усім небайдужим мешканцям міста за розуміння та просимо вибачення за незручності.