Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Як обрати сімейного лікаря?

0

Шановні мешканці Чопа!

 В Україні з 1 квітня 2018 року стартує медична  кампанія по вибору свого лікаря, яка буде тривати до липня 2018 року. Після закінчення кампанії пацієнти не зможуть потрапити на прийом до спеціаліста без направлення свого сімейного лікаря.

Як підписати декларацію з лікарем? Потрібно звернутися в реєстратуру комунального закладу «Чопська міська лікарня», яка знаходиться за адресою м. Чоп, вул. Молодіжна, 12, або звернутися у відділ охорони здоров’я Чопської міської ради за тією ж адресою.

Наразі відділ охорони здоров’я співпрацює з розробниками програмного забезпечення. За словами начальника відділу Віктора Курина, фахівці створюють продукт, що забезпечить зручний механізм обрання лікаря.

Щоб конкретно говорити про те, як обрати лікаря, треба зробити наступні кроки:

Крок 1.

Взяти з собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Для дитини до 14 років – свідоцтво про народження дитини.

Крок 2.

У реєстратурі медзакладу Вам підкажуть, де можна підписати декларацію та нададуть список лікарів.

Крок 3.

Уповноважений працівник медзакладу (працівник реєстратури, медсестра або лікар) введе Ваші дані в електронну систему.

Крок 4.

На Ваш мобільний надійде СМС із кодом. Повідомте цей код працівнику закладу.

Крок 5.

Із електронної системи роздрукують декларацію з Вашими даними. Уважно перевірте чи все вірно.

Крок 6.

Підпишіть два екземпляри роздрукованої декларації. Один Ви забираєте з собою, інший залишається у закладі.

Крок 7.

Працівник закладу підтверджує Вашу декларацію своїм електронним підписом і відправляє в систему.

Тепер Ви гарантовано зареєстровані в електронній системі охорони здоров’я, а значить держава направить кошти в медичний заклад для надання першої медичної допомоги. Після встановлення програмного забезпечення в лікарні це можна буде зробити через інтернет. Як зазначив начальник відділу охорони здоров’я, можливо, у подальшому навіть буде додаток для мобільного телефону.

Ви зможете звертатися до вашого лікаря з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Як показує світовий досвід, більшість проблем із здоров’ям можуть бути вирішені на рівні первинної ланки, особливо у разі вчасного звернення. Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки у разі необхідності будуть також видавати направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписувати рецепти на ліки, зокрема ті, які підпадають під програму «Доступні ліки» (безкоштовні ліки в аптеці, за які платить держава) та будь-які медичні довідки, наприклад, до школи, садочку, басейну тощо.

Тож із цих міркувань краще обирати лікаря, який практикує поруч із вами – це скоротить витрати часу на дорогу.

Нагадуємо кампанія буде тривати до липня 2018 року!