Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі відзначили День Державного Прапора, День Незалежності України (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 23 серпня, у Чопі відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.

Свято розпочалося з того, що під гімн України на площі Героїв Майдану військові Чопського прикордонного загону урочисто підняли державний прапор.

Після цього з вітальними словами виступив міський голова Валерій Самардак: “Вже понад чверть століття український народ творить свою історію в незалежній Україні. І саме прапор став єднальним символом нашої держави, адже саме під синьо-жовтим стягом збиралися справжні патріоти нашої Батьківщини, котрі прагнули жити у вільній і незалежній країні.

На жаль, який рік поспіль День Незалежності — свято, яке сповнено нотою смутку, оскільки ми вкотре повинні боронити цілісність наших територій, боротися за право на власну думку та спокійне життя. І ми пам’ятаємо кожного, хто не шкодував ні свого здоров’я, ні свого життя заради того, аби на нашій землі знову панували мир і злагода”.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів-захисників України.

Також зі святом жителів територіальної громади привітала директор комунального закладу “Центр культури та дозвілля Чопської МТГ” Віра Сентипал, котра виконала пісню “Жовто-сині стрічки”.

Урочистою ходою з державним прапором пройшлися жителі Чопської МТГ центральною частиною міста. Флешбом розпочався на площі Героїв Майдану, пройшов вулицею Головною, площею Європейською. Опісля цього було покладено квіти до пам’ятного знаку “Вшанування учасників бойових дій на Сході України”.


Наостанок усі учасники акції зробили пам’ятне фото.