Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Не відбулося засідання 4 сесії VІІI скликання (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 4 березня, у зв’язку з відсутністю більшої частини депутатського корпусу не відбулося позачергове засідання 4 сесії, на розгляд якої виносився 1 важливий для мешканців Чопської міської територіальної громади проєкт рішення, котрий стосувався питання охорони здоров’я, “Про звернення депутатів Чопської міської ради до Ужгородської районної ради щодо передачі майна”.

У зв’язку з відсутністю кворуму було вирішено підписати звернення присутніми у залі засідань депутатами та надати його під час завтрашнього засідання Ужгородської районної ради особисто Чопським міським головою.

“Згідно абз. 3 п. 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  за пропозицією сільських, селищних, міських рад районні, обласні ради повинні приймати рішення про передачу до комунальної власності відповідних територіальних громад окремих об’єктів, спільної власності територіальних громад, які знаходяться на їх території і задовольняють колективні потреби виключно цих територіальних громад.

Чопська міська рада неодноразово зверталася до голови Ужгородської районної ради Юрія Фрінцко щодо передачі рухомого та нерухомого медичного майна (згідно останнього інвентаризаційного опису станом на 01.11.2020 року). На офіційному сайті Ужгородської районної ради опубліковано проєкт рішення «Про внесення змін до рішення районної ради від 17.07.2020 року № 702 «Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Ужгородського району, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду», згідно якого вказано два об’єкти, які розташовані на території Чопської міської територіальної громади   (п. 14 та п. 16 Переліку) та плануються ці об’єкті для передачі в оренду. Даний проєкт рішення порушує права мешканців Чопської міської територіальної громади самостійно розпоряджатися майном, яке розташовано на території громади та повинно бути передано у власність громади. Обурює той факт, що до передачі в оренду пропонується Дитяче відділення по вул. Квітова, 4  в м. Чоп та будівля колишньої поліклініки по вул. Миру, 3. Дані об’єкти є соціально важливими для територіальної громади і плануються до використання в медичних цілях.

Також на офіційному сайті Ужгородської районної ради опубліковано проєкт рішення «Про передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Ужгородського району в комунальну власність Чопської міської ради”, яким передбачається передати у комунальну власність Чопської міської територіальної громади тільки об’єкти нерухомого майна по вул. Приозерній, 3 та по вул. Приозерній, 4. Щодо рухомого майна даних закладів (які повинні бути вказані в інвентаризаційних відомостях станом на 01.11.2020 і не надані до Чопської міської ради й досі) в проєкті рішення не йдеться і про об’єкти рухомого та нерухомого майна, які розташовані на території м. Чоп та наступних сіл, які увійшли до складу сформованої територіальної громади:

1) АЗПСМ  с. Есень : 89461  с. Есень, вул. Мала, 58

2) АЗПСМ с. Соломоново: 89460  с. Соломоново, вул. Яблонева, 38

3) АЗПСМ м. Чоп: 89500 м.Чоп, вул. Приозерна,4

4) ФАП  с. Соловка: 89081, с. Соловка, вул. Есеньська, 1  

5) ФАП с. Червоне: 89461, с. Тисауйфалу,  вул. Петефі, 30 А

6) ФАП с. Тисаашвань: 89502, с. Тисаашвань,  вул. Петефі, 40

7) ФАП с. Петрівка: с. Петрівка, вул. Шевченка, 3

8) м. Чоп, вул. Квітова, 4 (дитяче відділення)

9) м. Чоп, Миру, 3 (будівля поліклініки) 

А також  інше рухоме та нерухоме майно, окремі об’єкти спільної власності територіальної громади, які знаходяться на території Чопської міської територіальної громади  і задовольняють колективні потреби зазначеної громади, про яке не відомо Чопській міській раді (назва, місцезнаходження, адреса, кадастровий номер тощо), але повинні бути передані до комунальної власності Чопської міської територіальної громади в особі Чопської міської ради.

Ми, депутати Чопської міської ради Ужгородського району Закарпатської області, вимагаємо від Ужгородської районної ради забезпечити виконання вимог чинного законодавства щодо передачі медичного рухомого та нерухомого майна, яке розташовано на території Чопської територіальної громади та передати вище зазначене медичне рухоме та нерухоме майно у комунальну власність територіальної громади”, — йдеться у зверненні.

Збережену онлайн-трансляцію можна переглянути за посиланням.