Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Надано можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для осіб без доходів

0

 Відповідно до Постанови Кабінета Міністрів від 16 грудня 2020 р. № 1282 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів від 21 жовтня 1995 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Надано можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном в країнах, з якими Україна не уклала договори про соціальне забезпечення, або знаходяться за кордоном в період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули права власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, і особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Житлова субсидія вказаним категоріям  громадян призначається за рішенням комісії.

Крім того, розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між “Ощадбанком” і одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів, а також встановлено порядок повернення надміру виплачених громадянам пільг і житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

 Управління праці та соціального захисту населення
Чопської міської ради