Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

0

Сьогодні, 6 серпня, у міській раді в режимі-онлайн відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Присутні розглянули питання про ситуацію, що склалася на території міста та області у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19).

1 серпня 2020 року набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із 3 серпня 2020 року, на всій території Закарпатської області встановлено «Жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки (протокол від 31 липня 2020 року №15).

Заслухавши інформацію доповідачів з питання порядку денного, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», за результатами обговорення комісія вирішила:

- дозволити:

  • проведення масових культурно-розважальних заходів, у яких заплановано участь більше 10 осіб;
  • організацію та проведення святкування і урочистих заходів, пов’язаних із весіллям за участі більше 10 осіб;
  • проведення поминальних та ритуальних заходів із поховань померлих та за участі більше ніж 10 осіб у приміщеннях;
  • роботу спортивних залів, фітнес-центрів, тренажерних залів та проведення спортивних заходів на стадіонах із кількістю учасників більше 10 осіб;
  • функціонування закладів (приміщень), які здаються в оренду для проведення масових заходів (весіль, випускних вечорів, поминальних заходів тощо);
  • проведення богослужінь у приміщеннях храмів, молитвенних будинків, інших культових спорудах;
  • закладам охорони здоров’я проводити планові заходи з госпіталізації;

– відновити навчання у дошкільному навчальному закладі “Казка”;

Управлінню освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради до 7 серпня провести комісійне обстеження стану готовності дошкільних навчальних закладів до роботи в умовах карантину. Роботу закладів розпочати виходячи із готовності конкретного закладу щодо дотримання встановлених епідвимог (засобу захисту, дезінфекції, термометрії, забезпечення продуктами харчування тощо). Дату відновлення навчання у дошкільному навчальному закладі “Казка” буде повідомлено після результатів комісійного обстеження.