Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

5 років роботи Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

0

1 липня 2020 року виповнилося п’ять років, відколи в Ужгороді розпочав роботу Ужгородський місцевий центр з надання  безоплатної вторинної правової допомоги. Всього в Україні було відкрито 100 місцевих центрів з надання БВПД, з них три в Закарпатській області (Мукачево та Хуст). Головною метою діяльності місцевих центрів стало забезпечення конституційного права громадян на безоплатну правничу (юридичну) допомогу та для підвищення правової свідомості населення.

За 5 років до Ужгородського місцевого центру з надання БВПД звернулося понад 11 тис. жителів міст Ужгорода і Чопа, Великоберезнянського, Перечинського та Ужгородського районів. У результаті розгляду письмових заяв про надання вторинної правової допомоги було видано понад 2 тисячі доручень адвокатам для допомоги у судах та близько 600 наказів на представництво інтересів громадян фахівцями центру. У понад двох третин справ, де однією із сторін виступали адвокати чи юристи центру, було отримано повне чи часткове задоволення вимог з боку судових органів різних інстанцій.

Основна частина тих, хто звертається за правовою допомогою -70% це малозабезпечені особи, 11%  – особи з інвалідністю, 10% – учасники бойових дій (АТО), 4% – внутрішньо переміщені особи (ВПО) та ряд інших вразливих категорій населення. Питання, з яких в основному надається вторинна правова допомога по представництву і захисту інтересів клієнтів в судах, відносяться до категорій соціального забезпечення, сімейного права, спадкового права та інше.

Із впровадженням карантинних обмежень правова допомога від держави продовжує надаватися дистанційно. Наші фахівці регулярно готують письмові та відео консультації, в яких розкривають найактуальніші юридичні питання, які турбують населення.

Якщо у вас виникли правові питання, які потребують негайного вирішення  Ви можете звертатись за наступними електронними адресами та контактними номерами телефонів:

✔Ужгородський МЦ з надання БВПД: м.Ужгород, вул..Загорська, 51, e-mail: uzhhorod1.zakarpattya@legalaid.uz.ua, тел.: 095-489-14-36, (0312) 64-15-05.

✔Перечинське бюро правової допомоги: м.Перечин, пл.Ужгородська, 43,

e-mail: perechynske@legalaid.uz.ua,тел.:068-26-59-190.

✔Великоберезнянське бюро правової допомоги: смт.В.Березний, вул. Шевченка, 27, e-mail: velykobereznianske@legalaid.uz.ua, тел.: 099-72-72-372.

Необхідні документи можна залишити у скриньках для звернень громадян за вищевказаними адресами центрів та бюро.

Запрошуємо відвідати сторінку Ужгородського місцевого центру з надання БВПД у Фейсбуці. Там ви зможете знайти найактуальнішу інформацію, щодо всіх онлайн-заходів, які проводяться системою безоплатної правової допомоги. Також запрошуємо відвідати довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid.