Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

0

Сьогодні, 28 квітня, у міській раді відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ та НС, на засіданні був присутній спеціаліст Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області Владислав Пазина.

Було розглянуто питання 3 питання порядку денного:

1.   Про ситуацію, що склалася на території міста та області у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

2. Про відкриття міських ринків та встановлення вимог щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на міських ринках.

3. Про створення тимчасової комісії з перевірки дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на міських ринках.

Відповідно до інформації преслужби Закарпатської ОДА стан захворюваності на COVID-19 на Закарпатті станом на 09.00 год. 28 квітня:

– з початку пандемії коронавірусу у 387 закарпатців встановлено діагноз COVID-19 методом ПЛР;

– 33 закарпатців, у яких був підтверджений коронавірус методом ПЛР, одужали;

– 345 осіб, у яких встановлено діагноз COVID-19, з яких 96 – медичні працівники, 16 – діти, перебувають на амбулаторному та стаціонарному лікуванні;

– 9 людей померло, із підтвердженим діагнозом COVID-19 методом ПЛР;

– станом на ранок 27 квітня в області проведено 2057 досліджень COVID-19 методом ПЛР.

У 4-х мешканців м. Чоп була встановлена підозра на COVID-19. Після проведених тестів у 2-х людей коронавірусна хвороба не підтвердилась.

27.04.2020 року вийшла Постанова Міністерства охорони здоров’я України  №14 «Щодо протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами та агропродовольчих ринках», згідно якої можна відкрити діяльність міських ринків з реалізації торгівлі харчовими продуктами. До того ж до Чопської міської ради надійшло 2 звернення від директора ТОВ «Агора» та директора КП «Чопський ринок» з проханням розпочати роботу ринків, а саме торгівлю продуктами харчування. У зверненнях зазначено, що підприємці зобов’язуються дотримуватися відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Було вирішено розпочати роботу міських ринків із здійснення торгівлі харчовими продуктами з 29 квітня 2020 року за умови неухильного виконання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на міських ринках, які зазначені у Постанові Міністерства охорони здоров’я України від 27.04.2020 року № 14 (додається).

Також було вирішено створити тимчасову комісію з перевірки дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на міських ринках у складі 5 осіб.