Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 13 лютого, у міській раді відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ та НС, були присутні заступник начальника управління освіти, культури, молоді і спорту Єва Сюч, в.о. директора КНП “Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги” Надія Жук.

Під час засідання розглянуто питання щодо епідемічної ситуації по захворюваності на ГРВІ та грип станом на 13 лютого. Нагадаємо, що у зв’язку зі зростання активності епідпроцесу було призупинено навчально-виховний процес  у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 і №2 імені Іштвана Сечені  з 3 до 14 лютого включно.

За даними Чопського відділення лабораторних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ “Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” на 7 тиждень 2020 року в місті спостерігається  зниження  захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем і становить на 34,2%, в тому числі серед дітей на 37,8%. Захворюваність 797,0 на 100 тис.нас. перевищує  епідпоріг на 34,1%. Рівень інтенсивності епідемічного процесу згідно наказу МОЗ України класифікується як високий.

За останній тиждень змінилась вікова категорія із найбільшим числом звернень і це становлять діти  вікової групи 5-9 років – 47% (за минулий тиждень найбільший відсоток звернень дітей у віковій категорії 1-4 роки – 50,0%). У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність у цій категорії  (5-9 років) знаходиться на рівні попереднього тижня, у віковій категорії 1-4 роки захворюваність знизилась в 2,5 рази. Серед дітей шкільного віку спостерігається незначне  зниження рівня захворюваності з темпом зниження 13,2%.

З початку року в місті лабораторно підтверджених  випадків захворювання на грип  не зареєстровано.

Таким чином на поточному 7 тижні епідемічного сезону у місті зафіксовано зниження активності епідпроцесу захворюваності на ГРВІ в порівнянні з минулим тижнем на 34,2%, серед дитячого населення – на 37,8% (зокрема серед школярів – на 13,2%), але захворюваність перевищує епідпоріг на  34,1%. Активність  епідпроцесу класифікується як висока.

У зв’язку з цим членами комісії було прийнято рішення щодо продовження призупинення навчально-виховного процесу у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 і №2 імені Іштвана Сечені з 15 до 21 лютого включно.

Разом із тим у п’ятницю, 21 лютого, відбудеться повторне засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, на якому буде повторно розглянуте питання щодо епідермічної ситуації по захворюваності на ГРВІ та грип.