Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 30 січня, у міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ та НС, були присутні начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, директори загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №1 і №2 імені Іштвана Сечені та дошкільного навчального закладу “Казка” Євгенія Демчик, Василь Мага та Галина Моцьо.

Під час засідання розглянуто питання щодо епідемічної ситуації по захворюваності на ГРВІ та грип станом на 30 січня.

Відповідно до інформації представника Чопського відділення лабораторних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ “Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” Галини Байди: “Протягом чотирьох тижнів поточного року епідситуація по ГРВІ в місті характеризувалась стабільністю. Показники захворюваності не перевищували середні багаторічні, характерні для даного періоду року.

За наданими даними за 5 тиждень року в місті спостерігається ріст захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем на 35,3%, в тому числі серед дітей на 25,6%. Захворюваність 763,35 на 100 тис.нас. перевищила епідпоріг на 31%. Рівень інтенсивності епідемічного процесу згідно наказу МОЗ України від 17.05.2019 року. №1126 класифікується як високий.

Крім того, за даними Чопської АЗПСМ КНП “Ужгородський районний ЦПМСД”, за останній тиждень зареєстровано 10 звернень дітей – жителів міста, вікова категорія дітей 5-9 – 4, 10-14 років – 3, 15-17 – 3.

За даними управління освіти, культури, молоді і спорту згідно щоденного моніторингу відвідування загальноосвітніх  закладів  збільшується число відсутніх дітей і станом на 30.01.2020 року досягло у ЗОШ №1 – 27,5%, у ЗОШ №2 імені Іштвана Сечені– 25%, у ДНЗ “Казка”  – 29%.

Отже, на поточному 5 тижні епідемічного сезону у місті  зафіксовано зростання активності епідпроцесу в порівнянні з минулим тижнем. Активність епідпроцесу класифікується як висока з перевищенням епідемічного порогу на 31%.

Стан перебігу епідемічної ситуації та динаміка основних її параметрів дозволяє рекомендувати запровадження карантинно-обмежувальних заходів в шкільних навчальних закладах”.

У зв’язку з цим членами комісії було прийнято рішення щодо призупинення навчально-виховного процесу  у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 і №2 імені Іштвана Сечені  з 3 до 9 лютого включно.

Разом із тим у четвер, 6 лютого, відбудеться повторне засідання комісії з питань ТЕБ та НС, на якому буде повторно розглянуте питання щодо епідермічної ситуації по захворюваності на ГРВІ та грип.