Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У ЗОШ №1 пройшов захід “Сміюсь і плачу мовою моєю” (ФОТО)

0

9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства, спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.

Також цього ж дня православна церква вшановує пам’ять святого Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови

Ще у День української писемності та мови у закладах загальної середньої освіти стартував І етап ХХ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Крім того, у День української писемності та мови, традиційно учні Чопської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 взяли участь у написанні радіодиктант національної єдності “Від берести до цифри”.

До Дня української писемності та мови у Чопській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 проведено виховний захід “Сміюсь і плачу мовою моєю”, який підготувала вчитель української мови та літератури О.Й. Точок із учнями 8-Б класу. Діти декламували вірші про мову, розігрували сценки та співали пісні. До проведення інших заходів були залучені всі вчителі-філологи.