Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація для отримувачів пільг на оплату житлово-комунальних послуг

0

Шановні мешканці міста Чоп!

1 жовтня 2019 року запроваджено новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому порядок призначення виплат залишається майже незмінним.

Розрахунки сум пільг будуть проводити структурні підрозділи з питань соціального захисту населення в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги. Сума пільги розраховується виходячи з розміру знижки, кількості членів сім’ї та з урахуванням встановлених цін/тарифів/внесків і соціальних нормативів.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього АТ “Ощадбанк” вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Також “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться, перш за все, про людей похилого віку, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його змінювати.

Водночас, за заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до початку опалювального сезону (до 15 жовтня ) або до початку неопалювального сезону (до 15 травня), у якій зазначаються необхідні виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі.

Пільговик зобов’язаний повідомляти управління соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг (зміна персональних даних, місця реєстрації/проживання, видів послуг, кількості членів сім’ї та інше). Суми пільг, виплачені внаслідок зловживань з боку пільговика, повертаються пільговиком до державного бюджету.