Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Показники діяльності Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

0

За 9 місяців 2019 року Ужгородським МЦ з надання БВПД, в тому числі Великоберезнянським і Перечинським бюро правової допомоги, які є його структурними підрозділами, було зареєстровано майже 2 тисячі звернень клієнтів, 1912 особам надано правову консультацію, 378 з них написали письмову заяву про надання БВПД (представництво клієнтів у суді або оформлення процесуальних документів). В результаті розгляду письмових заяв було прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги по 328 зверненням та видано 253 доручення адвокатам і 163 штатним працівникам.

 За вказаний період клієнти місцевого центру та бюро правової допомоги зверталися з наступних питань: соціального забезпечення – 89, спадкового – 244, сімейного – 342, трудового – 150, адміністративного – 111, земельного – 155, житлового – 278,  іншого цивільного права – 346, з інших питань – 232.

Щодо клієнтів, яким було надано БВПД (328 осіб), то протягом звітного періоду найбільше позитивних рішень було прийнято по малозабезпеченим особам (середньомісячний дохід яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму) – 216, ветеранам війни та особи на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  – 38, інвалідам – 32, внутрішньо переміщеним особам – 26, особам, які мають статус свідків/потерпілих у кримінальних провадженнях – 8, жертвам домашнього насильства – 5, дітям, які не належать до окремих категорій – 2,  дітям, які перебувають в складних життєвих обставинах – 1 особа. Більшість справ мають позитивне вирішення  в судах.

Так, адвокат системи БПД Олеся Сідун надала правову допомогу і суд визнав право власності на житловий будинок клієнту Ужгородського МЦ з надання БВПД  за відсутності у нього правовстановлюючих документів, але який спільно проживав із спадкодавцем; фахівець центру Петро Крон підготував позовну заяву а адвокат Галина Скочиляс успішно завершила справу в суді клієнтки центру, внутрішньо переміщеної особи, якій Пенсійний фонд заборгував більше 40 тис. грн. тощо.

Якщо у Вас виникають питання юридичного характеру або Ви потребуєте захисту в суді звертайтеся в Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Ужгород, вул. Загорська, 51; тел.: 64-15-05.