Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Україна велика — єдина родина (ФОТО, ВІДЕО)

0

На підтримку полонених українських військових моряків, яких незаконно  утримує  в полоні російський агресор,  на флагмані ВМС України фрегаті “Гетьман Сагайдачний” було проведено військово-патріотичний захід “Україна велика –  єдина родина! Від Сходу до Заходу,  від Півночі до Півдня – навіки разом!”.

Акція проводилася  на підтримку українських моряків, які знаходяться у російському полоні. ІІ ініціатором виступив випускник Національного університету оборони України, підполковник Микола Журавльов.

До організації заходу долучився народний депутат України Роберт Горват,  Чопський міський голова Валерій Самардак, «Українська асоціація інвалідів АТО в Закарпатській області” та  Закарпатське крайове товариство “Просвіта” .

Розпочався військово-патріотичний захід в ЗОШ №166 м. Києва – діти разом малювали незалежну Україну та свої роботи передали морякам. Також на військовий корабель із Закарпаття було  привезено  лист до солдата, який написали учні  Сторожницької ЗОШ Ужгородського району.

Після прибуття в Одесу очільник міста разом із всіма присутніми учасниками   заходу розгорнув міський прапор на  фрегаті  українського флоту,  що символічно характеризує одну єдину та неподільну нашу прекрасну державу Україна.

Захід розпочався з виконання Гімну України та молитви за скоре повернення до рідних домівок наших полонених моряків.  Учасники заходу із Закарпатської та Київської областей подарували усім присутнім вокальні та хореографічні виступи, які супроводжувалися словами щирої підтримки та поваги до батьків наших полонених побратимів.

Чопський міський голова Валерій Самардак вручив рідним хлопців символічні подарунки, а екіпажу корабля – грамоти за мужність, вірність і професіоналізм, зазначивши, що закарпатський край пишається військовими моряками – гідними захисниками України.

Крім того,присутні військові капелани подарували екіпажу флагмана національного флоту образ Святого Миколая Чудотворця та  усі разом  у спільній молитві попросили  у Всевишнього  сил та міцного здоров’я  українським захисникам.