Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Україна пропонує Євросоюзу започаткувати програми цілеспрямованої підтримки українського Приазов’я

0

Програми цілеспрямованої підтримки українського Приазов’я в межах санкційної політики проти країни-агресора і заходів з відновлення вільного судноплавства в регіоні та розвитку українських портів Бердянська та Маріуполя Україна пропонує започаткувати Євросоюзу.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомляє Урядовий портал.

За словами глави Уряду, Україна вже передала конкретні пропозиції та проекти підтримки Приазов’я і розраховує на їх спільну з ЄС реалізацію.

У свою чергу Президент Європейської Ради запевнив, що ситуація в Приазов’ї залишається в центрі уваги ЄС. Так само, як і загальна ситуація в Україні – як з огляду на існуючі загрози, так і з огляду на реформи, які мають суттєвий прогрес. За останні майже 5 років, зазначив Дональд Туск, Україна змінилася більше, ніж за попередні два десятиліття незалежності.

Довідково

17 грудня у Брюсселі відбулося засідання Ради асоціації Україна-ЄС, під час якого сторони підвели підсумки спільної роботи по виконанню Угоди про асоціацію. Також окреслили набагато ширше коло взаємодії, що дозволяє розпочати перехід від формату співробітництва та партнерства до механізмів просування секторальної інтеграції України з ЄС.