Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Україна єдина – Схід і Захід разом (ФОТО)

0

У день українського добровольця прапор Чопа міський голова разом із захисниками східних кордонів держави розгорнув на передовій у шахті Бутівка, котра стала символом нескореності нашої української нації. Шахта Бутівка — це не просто точка, а цілий ланцюг позицій зі своєю інфраструктурою та комунікаціями, які є переднім краєм фронту, що впирається в межу тимчасово окупованого ворогом Донецька.

Захід було організовано для підтримки військовослужбовців, котрі перебувають під обстрілом ворожих куль, підняття їхнього морального та бойового духу. Під командуванням слухача генеральського факультету Національного університету оборони, учасника бойових дій, підполковника Миколи Журавльова участь в експедиції взяли Чопський міський голова Валерій Самардак, голова організації “Української асоціації інвалідів АТО в Закарпатській області” Вячеслав Харченко, голова крайової “Просвіти” Павло Федака, військовий капелан отець Димитрій Присяжний.

Під час перебування на фронті були проведені проповідь та молебень військового капелана отця Димитрія Присяжного. Разом із тим священнослужитель привіз ікону Козацької Покрови, яка з нагоди 30-ї річниці виводу військ з Афганістану побувала на найвищій точці України горі Говерлі.

Голова ветеранської спілки “Українська асоціація інвалідів АТО в Закарпатській області” Вячеслав Харченко спільно з Миколою Журавльовим вручив нагороди 50 військовослужбовцям, що захищають шахту Бутівка. Крім нагород для військовослужбовців, були підготовані подарунки та грамоти від Чопської міської ради, які безпосередньо вручив Чопський міський голова Валерій Самардак. Як зазначив Валерій Володимирович, саме завдячуючи героїзму захисників, ми можемо спокійно та впевнено розвивати нашу чудову державу, працювати на благо громади, на благо громадян нашої прекрасної України. Тому він вирішив підтримати їх на східному рубежі держави та запевнив, що наша держава єдина, тобто Схід і Захід завжди були, є і будуть разом.

Такі патріотичні ініціативи необхідно продовжувати, оскільки вони символізують підтримку справжніх захисників нашої держави заради перемоги над ворогом.

Фото інформаційного видання
“Трибуна”