Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

На Черкащині відбудеться Всеукраїнська “Теренова гра «СІЧ – сила і честь”

0

20-23 вересня 2018 року вже втретє на Черкащині (Чигиринський район, с. Буда, урочище Холодний Яр) відбудеться Всеукраїнська гра, спрямована на вшанування героїв боротьби Українського народу за незалежність і  територіальну цілісність України «Теренова гра «СІЧ – сила і честь» імені братів Чучупак.

Даний захід приурочений пам’яті братів Чучупак, які в період національно-визвольних змагань (в 1918-1920 р.р.) були очільниками повстанського руху на території Холодного Яру.

Організатором заходу є Міністерство молоді та спорту України, управління у справах  сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації у співпраці з Центром національно-патріотичного виховання дітей та молоді м. Луцька.

Суть змагань полягає в захисті свого прапора та отриманні прапора супротивника. Для цього всі учасники будуть поділені на 2 команди (сотні), кожна з яких матиме свій прапор, та боротиметься за нього впродовж 4 днів гри.

 До участі в теренівці запрошуються всі охочі віком від 16 до 28 років.

УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА!

Окрім того, витрати на проживання (наметовий табір), проїзд та виконання програм заходу з 20 по 23 вересня 2018 року здійснюється за рахунок організаторів. Слід звернути увагу, що організатори не забезпечують учасників централізованим харчуванням.

Зголоситись на гру можна до 9 вересня, заповнивши анкету за посиланням.

Довідково. У 2016 році теренова гра «СІЧ: сила і честь» ім. братів Чучупак відбулася вперше. Учасниками стали юнаки та юначки віком від 16 до 28 років з різних куточків України.

Аналогом заходу є теренова гра «Звитяга», яка вже 12 років відбувається у Волинських лісах у травні. Суть змагань полягає у визначенні кращої з двох команди в ході проведення теренової гри. Завдання команд заволодіти та втримати , до кінця гри, прапор команди супротивника. Виконання цієї вимоги – перемога, якою можна пишатися.

Під час теренової гри сотні можуть «знищувати» гравців суперника шляхом зриву нарукавної пов’язки. Кожен «вояк» носить на руці таку пов’язку відповідного кольору сотні, яка є ознакою його «життя». Втрата пов’язки «вояком» означає його «загибель», тобто супротивник має зірвати пов’язку з руки. Зірвані пов’язки передаються до Ради вищих спостерігачів і по їх кількості визначається результат гри. При встановленні результатів змагань РВС використовує шкалу оцінки.

СІЧ – не більше 10 км2 лісів урочища Холодний Яр, де близько двох сотень молодих людей боротимуться за «виживання» та перемогу.Гра відтворюватиме військовий впоряд та звичаї холодноярівських повстанців, дотримуючись суворих правил.

Захід проводиться з метою вшанування геройського чину усіх борців за незалежність української держави, пропаганди здорового способу життя, активного відпочинку серед молоді, популяризації дитячо-юнацького молодіжного патріотичного руху.

Сторінка заходу у Facebook.