Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Не відбулося позачергове засідання 31 сесії (ФОТО, ВІДЕО)

0

12 червня відбулося засідання 30 сесії Чопської міської ради, на якій під час формування порядку денного без будь-якого попереднього оприлюднення та обговорення було винесено 2 проекти рішення: “Про дострокове припинення повноважень заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства”, “Про дострокове припинення повноважень секретаря Чопської міської ради”.

Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та пунктів 4 та 5 статті 34 Регламенту Чопської міської ради міським головою було видано розпорядження про зупинення рішень та винесення їх на повторний розгляд позачергової сесії Чопської міської ради, яку було вирішено скликати 27 червня 2018 року.

Текст розпорядження був публічно оприлюднений на офіційній веб-сторінці Чопської міської ради 15 червня 2018 року. 18 та 25 червня на сайті оприлюднено оголошення про скликання позачергового засідання сесії. Також 25 червня було здійснено інформування міських обранців у телефонному режимі, а окремим депутатам надіслано запрошення на електронну пошту щодо позачергового засідання. Усіх депутатів було повідомлено про скликання позачергової сесії Чопської міської ради у порядку накладання вето на прийняті ними рішення міської ради.

Сьогодні, 27 червня, на позачергове засідання з’явилося лише 7 депутатів. Заздалегідь про свою відсутність повідомив лише О.М. Березовський, усі інші депутати просто не з’явилися.

Керівниками партій “Опозиційний Блок”, “Відродження”, “Наш край”, “Блок Петра Порошенка “СОЛІДАРНІСТЬ” було вирішено перенести сесію на 1 годину і повторно зателефонувати депутатам. Однак більшість депутатів не підняли слухавку і не вийшли на зв’язок. Враховуючи те, що позачергове засідання не відбулося через безпричинну відсутність депутатів, вето, яке було накладено розпорядженням Чопського міського голови від 15 червня 2018 року №129, не подолано, а рішення №1 і №2, прийняті на засіданні 30 сесії 12 червня 2018 року, втрачають чинність.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства та секретар міської ради продовжують працювати на громаду у звичному робочому режимі.

Збережену онлайн-трансляцію можна переглянути за наступним посиланням.