Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 4 листопада, в онлайн-режимі відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, були присутні в.о. начальника управління освіти, культури, молоді і спорту Єва Сюч і директор КП “Водоканал Чоп” Жанна Артеменко.

Під час засідання розглянуто 2 питання порядку денного:

І. Про заходи з недопущення виникнення  захворювання на поліомієліт.

ІІ. Про стан протипожежного водопостачання м. Чоп.

Щодо першого питання було затверджено “Оперативний план протиепідемічних заходів по недопущенню поширенню поліомієліту по Чопській міській територіальній громаді”.

Про стан протипожежного водопостачання у Чопі доповів начальник 6 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України   у Закарпатській області Лайош Каршай, котрий зазначив, що протягом вересня-жовтня 2021 року проведено весняну перевірку вуличних пожежних гідрантів встановлених на водомережі м. Чоп.

Перевіркою встановлено, що станом на  жовтень 2021 року кількість гідрантів на вуличній водомережі становить 50 одиниць, з яких несправними залишаються 10 пожежних гідрантів. У ході перевірки встановлено, що робота по ремонту і технічному обслуговуванню вуличних пожежних гідрантів проводиться не в повній мірі. Інформація про несправні гідранти систематично надається на розгляд, але під час повторних перевірок відповідних пожежних гідрантів виявляється, що заходи по покращенню стану зовнішнього протипожежного водопостачання не вживаються.

Наявна кількість пожежних гідрантів є недостатньою для міста. Такі вулиці, як Заводська, Шкільна, Нова, Нефелейч, Фізкультурна, Берегівська, Перемоги, Спортивна, Маяковського, Московська, провулок Миру взагалі без жодного пожежного гідранту, що ускладнює гасіння пожеж, адже пожежна техніка для заправки водою повинна їздити до віддалених місць розташування вододжерел. Отже, виникає необхідність встановлення пожежних гідрантів на водопроводі м. Чоп в районах безводних дільниць. Крім того, біля 14-ти вуличних пожежних гідрантів відсутні покажчики їх місця розташування згідно норм, що ускладнює їх пошук, особливо в нічний час. У пожежних гідрантах по вул. Приозерній, Ново-Загородній недостатній тиск води.

Несправність пожежних гідрантів та недоліки виявлені під час перевірки протипожежного водопостачання ускладнюють роботу пожежно-рятувальних підрозділів при ліквідації пожеж, наслідків аварій та стихійних лих, призводять до збільшення часу ліквідації пожеж, збільшення матеріальних збитків, загибелі та травмування людей.

Враховуючи незадовільний стан протипожежного водопостачання м. Чоп, запропоновано вжити негайні заходи щодо покращення зовнішнього протипожежного водопостачання шляхом проведення наступних ремонтних робіт: провести ремонт на пожежних гідрантах по вулицях: Берег  144, Млинна (біля з/д переїзду), Приозерна 7, 48,  Миру, 13, Петефі 1, 32.  Квітова,60.