Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Участь у фестивалі-конкурсі народного хореографічного мистецтва імені Йосипа Волощука (ФОТО)

0

31 жовтня в селищі Великий Бичків, що на Рахівщині, відбувся обласний фестиваль-конкурс народного хореографічного мистецтва  ім. Йосипа Волощука.

На захід з’їхалися 16 колективів, 300 танцюристів із різних куточків Закарпаття, щоб продемонструвати танцювальні традиції свого регіону.

Відкрив фестиваль голова Великобичківської селищної ради Олег Бурса, привітавши всіх учасників та гостей мистецького заходу.

До слова також були запрошені заступник директора – начальник управління комунальних закладів департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської облдержадміністрації Віктор Кравчук та директор Центру культури, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук.

Варто відмітити, що фестиваль відбувається вже всьоме на незмінній локації, батьківщині видатного хореографа, кавалера ордена «Знак пошани», невтомного збирача фольклору, заслуженого працівника культури України Йосипа Волощука. Метою культурно-мистецького заходу є збереження, розвиток та популяризація народного танцю.

Приємно, що в такому розмаїтті колективів  дипломами та пам’ятними подарунками були відзначені народний аматорський ансамбль народного танцю «Ритм» Есенського сільського будинку культури-філії комунального закладу «Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади» (керівник Тиберій Сабов) та народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Арабеск» комунального закладу «Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади» (керівник Тетяна Ковач).

Це було справді свято народної хореографії. Глядачі мали змогу насолодитися запальною «Гуцулкою» та «Чардашем», емоційною «Інвертітою», грайливою «Карічкою» та «Березнянкою», яскравими фольклорно-хореографічними композиціями, побачити неповторні народні костюми та поринути у чарівний світ танцювального мистецтва.