Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Звіт відділу земельних відносин за 2015 рік

0

      За останні  роки найбільш хвилюючими та гострими питаннями залишаються земельні питання. Вони склали майже третину з усіх питань, які вирішувались за останній період. Для оперативного вирішення проблемних питань у сфері земельних відносин працівниками відділу постійно надається консультаційна робота постійній комісії з питань земельних відносин та містобудування, де розглядаються питання приватизації земельних ділянок для будівництва та обслуговування жилих будинків, ведення особистого селянського господарства, виділення земельних ділянок під комерційну діяльність, зміни цільового призначення земельних ділянок, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, тощо.

Вагомим внеском роботи відділу на протязі 2015 року стало поновлення  нормативної грошової оцінки землі міста Чоп, яка була затверджена відповідно до закону України „Про оцінку землі”, та вступить в дію  з 2016 року .  Було проведено роботу щодо поновлення договір оренди, оформлення прав на землю тощо. Також, завдяки роботі відділу до дохідної частини  бюджету міста від продажу земельних ділянок надійшло 35 655,72 грн.коп, а від орендної плати землі 891 790,31 грн.коп.

Більш оперативнішою стала робота по зверненню громадян до Відділу земельних відносин стосовно отримання необхідних документів. На протязі 2015 року до відділу надійшло  через центр надання адміністративних послуг 126 заяв, які були опрацьовані та вирішені в межах чинного законодавства. В результаті чого разом, з постійною комісією з питань земельних відносин та містобудування були розроблені відповідні проекти та прийняті  рішення зазначених питань на засіданні  сесії Чопської міської ради. Також за даний період видано біля 277 довідок про наявність та площу земельних ділянок по громадянах для оформлення пільг, отримання допомоги та субсидій.

Особлива увага приділяється питанню виділення земельних ділянок учасникам АТО. На протязі року було підготовлено містобудівну документацію для забезпечення потреб земельними ділянками учасників АТО на території міста Чоп під будівництво та обслуговування жилих будинків, господарських будівель та споруд. Отже, до відділу надійшло 46 заяв від учасників АТО, з яких на даний час задоволено 7.

Підсумовуючи вищенаведене, Відділом земельних відносин проведено значну та вагому роботу в сфері земельних відносин, але в майбутньому передбачається вирішити ще багато питань, які потребують професійний та кваліфікований підхід щодо їх вирішення.