Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопська міська рада підписала Меморандум про співпрацю з Україно-угорським навчально-науковим інститутом УжНУ (ФОТО)

0

Сьогодні, 6 вересня, під час робочої зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Чопською міською радою та Україно-угорським навчально-науковим інститутом Ужгородського національного університету.

Метою підписаного Меморандуму є надання лабораторій і всіх методичних розробок для того, щоб школярі Чопської міської територіальної громади мали можливість долучатися до наукової роботи, ознайомлюватися із науковою діяльністю УжНУ і в рамках Малої академії наук України провести власні наукові дослідження. Учні зможуть реалізувати свої здібності у таких напрямках пошуково-дослідницьких робіт: фізико-математичному, історико-архелогічному, хіміко-біологічному, філологічному, обчислювальної техніки та програмуванні.

Для інституту важливим є популяризація наукової діяльності серед школярів і підтримка талановитої молоді. Для цього заклад пропонує одну з найкраще обладнаних лабораторій, оновлену за підтримки уряду Угорщини, не лише для студентів, а й для школярів краю. Адже головна мета будь-якого педагога зацікавити дитину і підтримати талановиту молодь у її подальшому навчанні.

Керівник інститут Олександр Шпеник висловлює подяку вчителю Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Руслані Бобонич, за ініціативи якої ідея щодо співпраці була втілена в життя.