Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Міська рада реєструватиме місце проживання громадян

0

Органам місцевого самоврядування пропонується надати повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання особи, ведення відповідного реєстру територіальної громади.

Такі повноваження для місцевих органів влади передбачені Законом (законопроектом №2984) “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг”, який на днях підписав Президент України.

Реєстр територіальної громади, який вестимемісцева влада, – це база даних, призначена для зберігання, обробки, використання відповідної інформації, що створюється, ведеться, та адмініструється органом реєстрації для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

До 4 квітня 2016 року житлово-експлуатаційні організації, інші підприємства, установи та організації, що забезпечували або забезпечують ведення картотек з питань реєстрації фізосіб, передають їх відповідним виконавчим органам міських рад.

Окрім того, документом також пропонується наступне:

- спростити процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру.

- переглядаються окремі процедури реєстрації місця проживання. Зокрема, скасовується необхідність отримання талону зняття з реєстрації, надається можливість відповідним посадовими особамивиконавців послуг з управління (утримання) багатоквартирного будинку (гуртожитку), об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу подавати заяви про реєстрацію місця проживання особи тощо.

Як відомо, на сьогоднішній  день реєстрація місця проживання/перебування, зняття з реєстрації місця проживання здійснюється Державною міграційною службою, однак мешканці міста можуть отримати данні адміністративні послуги через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Чопської міської ради.