Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі провели урочисті заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (ФОТО)

0

Сьогодні, 28 серпня, за участі керівництва громади, військовослужбовців, священнослужителя, представників установ і підприємств міста, громадських організацій, небайдужих мешканців міста поблизу пам’ятного знаку “Вшанування учасників бойових дій на Сході України” відбулися урочисті заходи, приурочені до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Захід розпочався із гімну України, після чого Чопський міський голова Валерій Самардак зазначив: “Ми пам’ятаємо героїв. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати події, які відбувалися і відбуваються на сході нашої країни. Вічна їм пам’ять!” Також очільник громади відзначив, що 24 серпня 2021 року посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота зірка” жителю Львівщини Сергію Білоусу, котрий протягом шести років пропрацював у локомотивному депо Чопа.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів-захисників України, а військовослужбовці Чопського прикордонного загону здійснили салют на їхню честь.

Голова громадської організації “Ветерани війни та учасники бойових дій міста Чоп” Віталій Підвисоцький відзначив: “Ми пам’ятаємо наших побратимів, які загинули захищаючи цілісність нашої держави, які захищали свою землю, своїх дітей, свої сім’ї.

І ще: війна не закінчилася. Пам’ятайте про це. Наші брати, сестри воюють з російським окупантом, який ніяк не хоче піти з нашої землі”.

Опісля цього священник храму святого великомученика Димитрія Солунського парафії ПЦУ отець Віктор провів молитву за українськими воїнами.

Захід завершився покладанням квітів до пам’ятного знака та запаленням лампадок.