Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Шукаємо професійних батьків!

0

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин (до 3 місяців). Послуга впроваджується з метою уникнення потрапляння дітей до інтернатних закладів, адже жоден заклад неспроможний забезпечити достатньою кількістю уваги та любові, індивідуальним підходом.

Патронатний вихователь не залишається наодинці за виникнення непередбачуваних обставин – спеціальна мультидисциплінарна команда супроводжує його від моменту потрапляння дитини в сім’ю до моменту виходу, спеціалісти різних галузей надають всебічну підтримку, консультують, супроводжують.

Послуга оплачується, також вихователю зараховується стаж; фактично надання послуги Патронату – це робота, «професійне батьківство».

Кандидат у патронатні вихователі та його помічник проходять спеціальний курс навчання в обласному центрі соціальних служб, під час якого кваліфіковані психологи, педагоги та інші фахівці вчать шукати підхід до дитини, методам спілкування та виховання дітей, віковим особливостям та ін.

Якщо Ви відчуваєте, що любов до дітей – Ваше покликання, запрошуємо до нас, у Міський центр соціальних служб за адресою: м Чоп, вул. Залізнична, 1 (4 каб.) для отримання детальнішої інформації про послугу Патронату над дитиною або інших форм допомоги діткам, яким наразі пощастило трохи менше.